Sammen om diabetes - introduktion til artiklerne

Med Program Brugerinvolvering vil vi på SDCC de næste 3 år bringe personer med diabetes og medarbejdere tættere på hinanden. Vores mission er at skabe den bedst mulige forebyggelse, behandling og støtte for diabetesramte, deres pårørende og borgere, der er i risiko for at udvikle sygdommen. Det kræver, vi rykker brugere og behandlere tættere på hinanden og i fællesskab udvikler diabetesbehandling i verdensklasse. [Artiklen er fra 2018] 

Hvert eneste minut døgnet rundt lever 90.000 kvinder og mænd, piger og drenge i Region Hovedstaden med diabetes. Hver eneste dag kæmper de med måling af blodsukker, føler sig begrænset og oplever fysiske komplikationer i hverdag. Steno Diabetes Center Copenhagen er et af verdens førende diabetescentre, men med et stigende antal brugere og borgere, der lever med diabetes, skal vi blive endnu bedre til at forebygge og styrke den enkelte i et godt liv med diabetes.

 

Vi skal arbejde sammen om diabetes, så både gymnasieeleven med type 1 og den ældre med type 2-diabetes mærker en forskel i deres dagligdag. Behandlingens effekt er nemlig helt afhængig af, hvordan den enkelte lever med sin diabetes. Derfor er god diabetesbehandling noget, som brugeren og behandleren sammen beslutter og planlægger.

 

Alle enheder i SDCC er vigtige for programmet – Klinisk Forskning, Uddannelse og Sundhedsfremme – er også med. Brugerinvolvering er nemlig ikke bare noget, vi skal arbejde på i Klinikken og den enkelte konsultation. Personer med diabetes skal med helt ud på byggepladsen og have en stemme i hele den måde SDCC bliver indrettet og udviklet på. Her kommer vi til at arbejde med både nye og velkendte metoder til brugerinvolvering, så vi får skabt livsændrende diabetesbehandling.


At involvere brugerne er et demokratisk princip for SDCC - en værdi, der har til formål at gøre hverdagen for tusindvis af kvinder og mænd, piger og drenge med diabetes i Region Hovedstaden bedre.

Artiklerne er skrevet af journalist Diana Ebba Ø. B. Pedersen.

Redaktør