Mad og diabetes

​​​​​​​​​

Mad og diabetes

​Vil du vide mere om kulhydrater, og hvordan du kan anvende denne viden, så kan du her finde kulhydratlister, tips og registreringsskema. Du finder også inspiration til mellemmåltider.

Inspiration til mellemåltider (pdf, åbner i nyt vindue)
​Her finder du forslag til mellemmåltider indenfor brød, frugt og nødder, det grønne, det søde og mælkeprodukter. Alle forslag er angivet med kulhydratindhold.​

Kulhydratlister(pdf, åbner i nyt vindue)
For de fleste fødevarer angives mængden (i gram eller husholdningsmål) af fødevaren, du skal spise for at få 10 gram kulhydrater. For enkelte fødevaregrupper f.eks. fastfood og lignende angives mængden af kulhydrater i en forslået portionsstørrelse af hver fødevare.

Vær opmærksom på, at værdierne er rundet lidt op eller ned for de fleste fødevarer for at gøre det nemmere for dig. Du skal derfor betragte listerne som vejledende.​​

Registreringsskema til vurdering af kulhydrater, blodsukker, insulin m.v.(pdf, åbner i nyt

RegistreringsskemaRegistreringsskema, (pdf, åbner i nyt vindue)

​I skemaet kan du notere:

  • Tidspunktet for måling af blodsukker og den målte værdi (måles lige før dit planlagte måltid)

  • Mængden af alt, hvad du spiser og drikker i løbet af dagen, angivet i i gram eller husholdningsmål

  • Mængden af hurtigtvirkende insulin, som du tager til dine måltider i løbet af dagen

  • Starttidspunkt og type af fysisk aktivitet, herunder også rengøring og havearbejde​

​Tips til din kulhydrattælling

​En grafisk oversigt,  hvor du kan se indholdet af kulhydrat i 17 kendte fødevarer.

Oversigt i A4
Oversigt i A3




Redaktør