​​​​

Har du type 2-diabetes og trivselsproblemer?

​Mange med type 2-diabetes får brug for hjælp til at håndtere psykiske eller trivselsmæssige problemer. På dette kursus kan du få hjælp til at håndtere det som fylder og finde motivation til at ændre på det. 

​Flere undersøgelser har vist, at personer med type 2-diabetes ofte har problemer med at leve med deres sygdom. Problemerne kan komme til udtryk som f.eks. negative følelser, bekymring for følgesygdomme, skyld- og skamfølelser, stress eller udmattelse.

Derfor tilbyder SDCC nu et kursus til personer med type 2-diabetes, som:
  • har trivselsproblemer i forbindelse med deres sygdom
  • vil vide mere om, hvordan man kan leve med diabetes og lære at tackle følelsesmæssige udfordringer i forbindelse med sygdommen med henblik på at minimere eller undgå diabetes distress.

Hvad får du ud af at deltage?

På kurset tages der afsæt i deltagernes egne erfaringer og idéer, og der arbejdes med temaer som f.eks.:
livet med diabetes
  • hvor meget fylder diabetes i dit liv?
  • diabetes-stress og belastninger
  • bekymringer for følgesygdomme
  • motivation for forandringer.
  • Du vil blive introduceret til forskellige øvelser, som du kan bruge i din hverdag.

Hvad forventes der af dig?

Du skal være indstillet på, sammen med andre med type 2-diabetes, at deltage i samtaler og øvelser, hvor der tales om ting, der kan være svære.​

Psykolog Helle Nergaard Grønbæk fra SDCC er kursusleder.

​Kurset forløber over 8 mødegange, hver anden tirsdag, i tidsrummet 15.30 - 17.30.
Der er et individuelt møde for hver enkelt deltager før og efter kurset.
Der er max. 10 deltagere på hvert hold.​

Det er gratis at deltage på kurset.

Kurset afholdes på SDCC.


​Tal med din læge, sygeplejerske, diætist eller fodterapeut, hvis du er interesseret i at deltage i kurset. De vil informere kursusleder Helle Nergaard Grønbæk om din deltagelse. 

Du vil herefter få en invitation i e-Boks til en for-samtale, hvor du vil blive informeret om kurset, og vi kan tale om, hvorvidt kurset er det rette for dig.


Tal med din læge, sygeplejerske, diætist eller fodterapeut, hvis du er interesseret i at deltage i kurset. De vil give kursusleder, Helle Nergaard Grønbæk, besked. Du vil derefter blive indkaldt via e-Boks til en for-samtale, hvor du vil få mere information om kurset, og I sammen vil finde ud af, om kurset er det rette for dig.

Har du spørgsmål?

Kontakt psykolog og kursusleder, Helle Nergaard Grønbæk på telefon 29 66 20 44, hvis du har spørgsmål til kursusforløbet.​

Redaktør