Insulinpumpekursus

Kurset henvender sig til læger, sygeplejersker og diætister, som er involveret i diabetesbehandling med insulinpumpe og glukosesensorer. Det vil være en fordel at tilmelde sig i teams.

Kurset har til formål at øge deltagernes viden og forståelse for brugen af insulinpumper og glukosesensorer i diabetesbehandling.

Deltagerne lærer at bruge alle insulinpumpens muligheder og bliver fuld fortrolig e med at anvende de grundlæggende funktioner i pumpen.

Kurset sætter desuden fokus på at arbejde med at eventuelle ”dårlige” vaner fra pen-behandlingen ikke overføres til det nye liv med pumpen (f.eks. rutinemæssig ekstra mad før natten eller store kulhydratmængder ved hypoglykæmi).

Hvad består kurset af?

Kurset tager afsæt i den nyeste evidensbaserede viden og vil være en kombination af oplæg, casebaserede diskussioner med udgangspunkt i interaktive indlæringsmetoder.


Undervisningen ledes af erfarne diabeteslæger og -sygeplejersker med stor erfaring inden for diabetesbehandling med tekniske hjælpemidler som disse.


Dit udbytte af kurset:

  • Opdateret viden, nye færdigheder og redskaber til at håndterer diabetesbehandling med insulinpumpe
  • Praktisk og teoretisk brug af glukosesensorer i insulinpumpebehandling
  • Viden og færdigheder i personlig brug af insulinpumpen i behandlingen

Undervisere:

Overlæge Kirsten Nørgaard, overlæge Eva Hommel, klinisk diætist Anne Grynnerup, diabetessygeplejerske Karen Rytter, diabetessygeplejerske Hanne-Charlotte Andersen, alle SDCC og overlægerne Jannet Svensson og Jesper Johannesen, Børneafdelingen Herlev Gentofte Hospital.

Tid og sted

Kurset varer 3 dage og afholdes på Steno Diabetes Center Copenhagen, Niels Steensens Vej 6, 2820 Gentofte.

Nye datoer for 2021 følger.


Redaktør