​​​​

Temadag om overvægt og diabetes

​Få viden om overvægtsproblematikker forbundet med diabetes,​ og hvordan man i praksis kan ændre vaner om følelsesmæssig spisning. Temadagen henvender sig til sundhedsprofessionelle, der arbejder med diabetes og overvægt. 

​Overvægt er en stor sundhedsmæssig udfordring i Danmark, og den kan være medvirkende til flere typer af sygdomme og blandt andet også type 2-diabetes. Overvægt ses dog ikke kun hos personer med type 2-diabetes, men også hos personer med type 1-diabetes. Uanset typer af diabetes vil et vægttab være gavnligt.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når en person skal tabe sig blandt andet psykologiske faktorer. De fleste kender til at spise af følelsesmæssige årsager fremfor behov eller sult. For nogle mennesker kan det være vanskeligt at komme ud af. Der kan derfor være behov for hjælp til at arbejde med de psykologiske faktorer omkring livstilsændringer.

Formålet med temadagen

At du som sundhedsprofessionel bliver i stand til at hjælpe personer med diabetes med at identificere, om der spises af følelsesmæssige årsager, og hvordan du kan arbejde med de psykologiske faktorer omkring livstilsændringer.

Temadagen giver dig:

  • Viden om overvægtproblematikkerne forbundet med diabetes.
  • Viden om de psykologiske faktorer og barrierer der kan være i forhold til at opnå succes med vægttab.
  • Viden om, hvordan man i praksis kan arbejde med at ændre vaner omkring følelsesmæssig spisning, herunder ved hjælp af kognitive adfærds terapeutiske tiltag indenfor det diætetiske.
  • Introduktion til psykoterapeutiske metoder ved vægttab.
  • Mulighed for erfaringsudveksling med andre sundhedsprofessionelle.​

Underviserne vil være professor Tina Vilsbøll, psykologerne Helle Nergaard Grønbæk og Julie Lindberg Wad og klinisk diætist Charlotte Humble Andersen.

Praktisk information


Tid og sted

​Temadagen afholdes på Steno Diabetes Center Copenhagen den 31. august 2022 kl. 08.30 – 15.30.​Tilmelding og pris

​Prisen for at deltage er 1000 kr.

Tilmelding gennem Kursusportalen:
Ansat udenfor Region H
Ansat i Region H​

Tilmeldingsfrist den 1. august 2022.Redaktør