Diabetes sommerskole

Overvejer du at arbejde med diabetes, er vores sommerskole en oplagt mulighed for at prøve din interesse af. På 3 dage får du overblik over forskningens seneste landvindinger og indsigt i den nyeste tilgang til sygepleje for personer med diabetes.

Hvor svært kan det være at måle sit blodsukker og tage sin medicin/insulin, dyrke 30 minutters motion om dagen og spise sundt? Det har du måske mange svar på, men i en hverdag fyldt med mange gøremål og måske endda også andre sygdomme, er det ikke så let.

 På sommerskolen vil vi gerne dele ny viden om diabetes med dig samtidig med at vi inviterer til refleksioner og faglige diskussioner.  


Mød nogle af deltagerne fra Diabetes Sommerskole 2019 i denne video:

Program

Dag 1: HVORDAN LEVER MAN MED DIABETES?

Hvordan er tilværelsen når man har diabetes? Det er temaet for første dag, hvor vi få besøg af to personer med diabetes - og du får en udfordring med diabetes.

Med den erfaring i bagagen går vi om bag den medicinske diagnose, samt ser på de eksistentielle dimensioner i at leve med en kronisk sygdom.


Dag 2 - KAN FORSKNING LØSE MYSTERIET?
Hvor er forskningen og diabetesbehandlingen på vej hen?
Førende forskere vil holde oplæg om bl.a.:
- sendiabetiske komplikationer
- tarmbakteriernes betydning
I involveres i workshops omhandlende:
- madens betydning
- teknologiens muligheder
- pædagogiske værktøjer
Hvor er forskningen og diabetesbehandlingen på vej hen?
Dag 3 - HVORDAN HJÆLPER VI BEDST?
Hvad er god og perspektivrig sygepleje, når vi
arbejder med diabetespatienter?
I præsenteres for nye syn på:
- sårbarhed
- børn/familie
- narrative tilgange

Form

Glæd dig til 3 levende dage, der veksler mellem oplæg, workshops og praktisk afprøvning. Der bliver tid til at reflektere sammen med de øvrige deltagere. Yoga, fitness og humor vil også være en del af sommerskolen.

Tid og sted

Sommerskolen bliver holdt på Danhostel Ishøj Strand, Ishøj Strandvej 13, 2635 Ishøj, hvor du som deltager spiser og overnatter. Her kan vi også nyde godt af den friske luft og de grønne omgivelser.

Pris og tilmelding

Sommerskolen afholdes næste gang i 2022.
Der er max. 80 pladser..

Tilmeldingen foregår via kursusportalen.

Om sommerskolen

Sommerskolen er arrangeret af Steno Diabetes Center Copenhagen i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, Sygeplejerskeuddannelsen.

På Steno Diabetes Center Copenhagen er vi specialiserede i behandling, forebyggelse og forskning inden for diabetes, og vi uddanner sundhedspersonale på området. og din mulighed for at komme helt tæt på, hvad der rører sig på feltet.

  

Redaktør