Når ressourcestærke bliver sårbare

​Steno Rounds den 23. januar 2020 med Claudia Byriel og Michael Trier. To personlige fortællinger om at navigere i livet med diabetes.

Når ressourcestærke bliver sårbare

Claudia på 44 år fik type 1-diabetes i 1987 og har siden fået andre sygdomme, der har krævet alvorlig behandling. Hun fortæller om, hvordan kontakten til mange forskellige specialister fordelt på ambulatorier og klinikker, kan medføre utrygge og potentielt farlige situationer for patienter med multisygdom.

Michael er 71 år og fik efter flere år alene med tre børn konstateret type 2 diabetes. Michaels fortælling handler om sårbarhed, ressourcer og motivation, når han fortæller om op- og nedture i livet, diabetesens indtog og hvordan han fik vendt skuden.

Claudia Byriel og Michael Trier lever begge et liv med diabetes og bidrager på hver deres måde til udvikling af SDCCs uddannelse- og udviklings-projekter.

Med deres helt personlige fortællinger sætter de fokus på, hvordan sårbarhed og det at være ressourcestærk går hånd i hånd, og hvordan livet leves indefra med diabetes, børn, sorg, ansvar og ensomhed.

Oplæggene afsluttes med gode råd til SDCC og efterfølgende dialog med salen.

Se liste over tidligere Steno Rounds

Redaktør