Fra kromosom til klinik i type 1-diabetes

​Steno Rounds den 25. januar 2018 med professor Flemming Pociot fra Steno Diabetes Center Copenhagen og overlæge Jesper Johannesen fra Herlev Hospital.

Fra kromosom til klinik i type 1-diabetes

Af Flemming Pociot, professor, forskningsleder  for T1D Biology, Steno Diabetes Center Copenhagen, og Jesper Johannesen, overlæge, pædiatrisk endokrinolog, Herlev Hospital

Forskningens overordnede mål er at identificere årsagerne til type 1-diabetes med henblik på at prædiktere, evaluere og forebygge debuten af type 1-diabetes og progression. Dette opnås ved udvikling af nye værktøjer som biomarkører, sygdomsmodeller og kliniske forsøgsparadigmer.

Disse værktøjer vil gøre os i stand til detaljeret at forstå, helt ned på det cellulære og molekylære niveau, de mekanismer der er ansvarlige for udvikling og progression af denne heterogene sygdom. Det vil således have stor betydning for fremtidig behandling af patienter med type 1-diabetes og personer i risiko for at udvikle type 1-diabetes.

Oplæggene beskriver, hvordan kliniske problemstillinger kan belyses eksperimentelt og tages tilbage til klinikken med henblik på at optimere behandlingen med særlig fokus på børne-ungegruppen af patienter.

Se liste over tidligere Steno Rounds.Se liste over tidligere Steno Rounds.

Redaktør