Ofte stillede spørgsmål for børn, unge og familier

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest modtager fra børnefamilier og unge. Du kan skrive til os, hvis dit spørgsmål ikke står på listen.


​OBS: Denne side med spørgsmål og svar henvender sig til børn, unge og deres familier, som får nyt behandlingssted på Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) i november. Hvis du er voksen bruger på SDCC, kan du finde svar her.

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på? Send det til os på: stenoinfo.stenodiabetescentercopenhagen@regionh.dk


Hvor skal vi flytte hen?

Vi flytter ind i det nye Steno Diabetes Center Copenhagen, som opføres ved siden af Herlev Hospital. Her samles diabetesbehandlingen af ca. 11.000 børn, unge og voksne på ét sted.

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er et højt specialiseret diabeteshospital med mere end 88 års erfaring med behandling og forskning i diabetes. Du kan læse mere om SDCC her.


Hvornår skal vi flytte?

Vi har første åbningsdag i de nye rammer onsdag den 10. november 2021. Hvor ligger det nye diabeteshospital?

​Det nye Steno Diabetes Center Copenhagen ligger ved siden af Herlev Hospital. Vores nye adresse bliver Borgmester Ib Juuls Vej 83, 2730 Herlev.Hvilket telefonnummer kan vi ringe på?

​Fra og med den 10. november 2021 kan I ringe til Steno Diabetes Center Copenhagens hovednummer 39 68 08 00, hvorfra I bliver stillet videre.Hvorfor skal vi flytte?

​Formålet er at styrke behandling og forskning i diabetes ved at samle ekspertise og ressourcer på ét fælles og højtspecialiseret diabeteshospital.

Formålet er også at tilbyde et behandlingssted, hvor man kan fortsætte gennem barndom, ungdom og voksenliv.


Beholder vi de behandlere, som vi kender?

De behandlere, som I kender, flytter som udgangspunkt med til det nye hus. I kan derfor møde både kendte og nye ansigter, når I kommer i klinikken.Kan vi fortsætte på vores nuværende behandlingssted, hvis vi ønsker det?

Nej, det er desværre ikke muligt. Efter den 10. november 2021 er Steno Diabetes Center Copenhagen det eneste sted i Region Hovedstaden, som tilbyder ambulant diabetesbehandling af børn og unge.Hvor foregår det, hvis jeg/mit barn skal indlægges pga. diabetes?

Akut behandling med indlæggelse vil foregå på Herlev Hospital.Vil der være særlige faciliteter til børn og unge?

Ja, huset får et særligt område til børn og unge under 18 år og deres familier. Området har eget lege- og opholdsareal, mødelokaler, konsultationsrum, toiletter med pusleplads og et tekøkken.

En af husets fire gårdhaver, Den legende have, er lavet til børn. Haven er lavet som en klatreskov af træstubbe, der inviterer til balancegange.

På husets etage 2 findes et område for unge. Området bliver indrettet med bløde møbler og et bordfodboldspil.

Du kan få en videorundvisning i huset her.Kan vi købe mad og drikke?

​Ja, der er en café, hvor I kan købe lidt mad og drikkevarer.


Redaktør