Hvorfor deltage i forskningsprojekt

​Når du deltager i et forskningsprojekt på Steno Diabetes Center Copenhagen(SDCC), hjælper du os med at blive bedre til at behandle dig og andre mennesker med diabetes. Samtidig kan du lære mere om, hvordan du tager hånd om din egen diabetes.

Måden at behandle diabetes på i dag er resultatet af tidligere forskningsprojekter om forebyggelse og behandling af diabetes og følgesygdomme. Når du deltager i et forskningsprojekt, er du med til at tilføre ny viden til den fremtidige diabetesbehandling til gavn for mennesker med diabetes.

Som bruger på SDCC kan du blive spurgt, om du vil deltage i et forskningsprojekt. 

Som forskningsdeltager bliver du

  • tilknyttet en fast kontaktsygeplejerske og en fast kontaktlæge.
    De er dine samarbejdspartnere i din projektdeltagelse og din behandling
  • informeret grundigt af projektets læge, inden projektet starter, om hvad du kan forvente ved at deltage, og hvad vi forventer af dig (se nedenfor)
  • undersøgt grundigt. Du kan også blive bedt om komme til kontrol lidt oftere, end du plejer. Undersøgelser og antal besøg varierer fra projekt til projekt
  • ved med at have adgang til de samme behandlingstilbud, som du havde i forvejen (øjenundersøgelse, nyreundersøgelse, fodklinik, kurser m.m.), hvis du er patient på SDCC
  • ved projektets afslutning bliver du henvist til henvist til Diabetesklinikken ​som før projektet. Hvis du ønsker det, skriver vi til din egen læge med information om projektet. 

Det er frivilligt at deltage i et forskningsprojekt, og du kan til enhver tid trække dig ud af projektet igen. 

Forventninger til dig som deltager

  • Du skal være motiveret til at måle blodglukose og ofte føre behandlingsdagbog.
  • Du skal kunne overholde projektplanen med de aftaler, du indgår med din projektsygeplejerske.

Hvordan kommer du med i et projekt?

Forskningsprojekterne er designet forskelligt. Hvert projekt har nogle kriterier, som deltagerne skal opfylde. Derfor kan alle ikke være med i alle projekter.


Redaktør