RESET-vægttab uden at tælle kalorier?

Kan man tabe sig ved kun at spise 10 timer om dagen? Deltag i et forskningsprojekt, hvor vi undersøger, om man kan tabe sig og nedsætte risikoen for type 2-diabetes blot ved at spise i et fastlagt tidsinterval på 10-timer dagligt - såkaldt tidsbegrænset spisning (time-restricted eating). Kuren indeholder altså en daglig 14 timers faste, men derudover ingen kontrol af kalorieindtaget, diætist-forløb eller ændring af livsstil.  


I vores forskningsprojekt undersøger vi, om man kan tabe sig og nedsætte risikoen for type 2-diabetes ved at spise i et kortere tidsinterval (10 timer om dagen) uden at kontrollere sit kalorieindtag - såkaldt tidsbegrænset spisning (time-restricted eating).

Mange af kroppens funktioner er styret af den naturlige døgnrytme, der påvirkes af bl.a. lys, madindtag og fysisk aktivitet. Døgnrytmen kan forstyrres, når man spiser sine måltider fordelt over hele dagen.

Vi undersøger om tidsbegrænset spisning kan genoprette kroppens døgnrytme og føre til vægttab og forbedret helbred, uden at skulle tælle kalorier, være på slankekur, følge en særlig diæt eller på anden måde ændre ens livsstil.

Du kan mulighvis deltage i projektet, hvis du

  • er 30-70 år
  • vejer for meget (BMI større end eller lig med 25)
  • ikke har diabetes

Som deltager vil du få foretaget et grundigt helbredstjek, herunder måling af fedtprocent, kolesterol og daglige blodsukkerudsving.

Hvad indebærer det at deltage?

Ved lodtrækning bliver det bestemt, om du skal følge enten

  • tidsbegrænset spisning
  • leve som du plejer i 3 måneder

For begge grupper vil der være fire besøg over i alt seks måneder. To af disse besøg er af 6,5 timers varighed og de øvrige er af 2,5-3,5 timers varighed.

Vil du vide mere og evt. tilmelde dig som deltager

Send en e-mail: sdc-fp-reset@regionh.dk eller ring på tlf. 30 91 34 76 (mandag – torsdag: 16.30 – 19.00).

Videnskabsetisk komite J.nr. H-18059188
Redaktør