Anne Julie Overgaard

​Postdoc,
Translationel type 1-diabetesforskning

Kontakt

E-mail: anne.julie.overgaard@regionh.dk
Tlf.: 26 17 38 84

Forskningsområde

Min forskning fokuserer på karakterisering af metabolitter i blodet fra patienter med type 1 diabetes (T1D). Sådanne metabolitter kan anvendes som surrogatmarkører for funktionen af de insulinproducerende beta-celler og til at studere T1D ætiologi. Dette vil muliggøre bedre prædiktion af T1D risiko og bedre sygdomskontrol og overvågning. Det ultimative mål er at bevare og øge rest beta-cellefunktion hos ny diagnosticerede T1D-patienter.

Aktuel forskning

Biomarkører af Progression i At-Risk Setting for Type 1 Diabetes

Formål: Det overordnede mål med projektet er at evaluere molekylære lipiders evne til at forudsige risikoen for fremtidig T1D og progressionshastighed ved hjælp af kohorterne TrialNet og The Environmental Determinants of Diabetes i Young (TEDDY) undersøgelsen. Samarbejdspartnere: TEDDY-konsortierne, TrialNet, P. Meikle, J. Johannesen

Metabolomisk karakterisering af TidBit-kohorten

Formål: At undersøgelse metabolomet af blodprøver indsamlet gennem TiDBiT-studiet, som er en kohorte bestående af 40 genetisk højrisiko-autoantistof-positive unge fulgte nøje. Samarbejdspartnere: M. von Herrath, LL. Ahonen.

Variationer i immungener og mængder af lipider påvirker beta-cellefunktionen 

Formål: Ved at kombinere ImmunoChip data og lipididomics er målet at undersøge metabolismens rolle i autoimmune sygdomme ved at modulere immuncellefunktion.


  

Redaktør