Kajetan Trost

​Postdoc
Systems Medicine

Kontakt

E-mail: kajetan.trost@regionh.dk
Tlf. 30 91 34 15


Forskningsområde

Analyse af biologiske prøver ved hjælp af massespektrometriske metoder med fokus på både gas – og væskekromatografi indenfor targeted og untargeted metabolomics.


Aktuel forskning

1. Galaxy
GALAXY-projektet er et samarbejde mellem flere europæiske institutioner og indebærer integreret system-modellering af multi-omics data i kombination med klinisk data, formålet er at opnå en bedre forståelse af alkoholisk leverfibrose og at udvikle diagnostiske, forebyggelses- samt behandlingsprogrammer.
Læs mere på projektets hjemmeside


2. MicrobLiver

Metabolitter genereret af menneskets tarmmikrobiota transporteres via portalvenen direkte til leveren og spiller en mulig rolle i udviklingen af en række leversygdomme. Med tilgang til et stort antal patienter vil der i projektet udføres et bredt screeningsarbejde af mikrobiotaen og af værtens lever og blod. Det er målet at opstille modeller, som beskriver tarmmikrobiom-portal vene-lever-”aksen”, og at identificere biomarkører til forebyggelse og behandling af metaboliske leversygdomme. 


3. Innodia

Formålet med INNODIA er bl.a. at forbedre prædiktion og forebyggelse af type 1 diabetes og følgesygdomme, ved hjælp af  nye værktøjer, f.eks. biomarkører, sygdomsmodeller og paradigmer for kliniske trials. Disse værktøjer vil bidrage til forståelsen af denne komplekse sygdom på det cellulære og molekylære niveau - og hermed bidrage til den fremtidige behandling af type 1 diabetes patienter.
Læs mere på projektets hjemmeside 


4. RHAPSODY - ”Risk Assessment and ProgreSsiOn of Diabetes”

RHAPSODY-konsortiets formål er identificere, beskrive og validere biomarkører, der kan bruges til tidlig opsporing eller behandling af diabetes. Projektets resultater skal bl.a. bruges til at designe kliniske trials og etablere regulatoriske tiltag ifm. nye strategier til forebyggelse og behandling af diabetes.
Læs mere på projektets hjemmeside 


5. PROTON – “PeRsOnalising Treatment Of diabetic Nephropathy”

Diabetes er ofte forbundet med nedsat nyrefunktion, en komplikation som kan udvikle sig til nyresvigt, og hvortil ingen effektiv behandling findes. I et internationalt samarbejde foreslås state-of-the-art screening af en lang række biologiske markører i blod, urin og tarmflora i patienter med nedsat nyrefunktion. Ved at sammenstille disse med raske i store internationale databaser vil det være muligt at forudsige og evaluere sygdomsrisici på en personlig basis og dermed tillade en langt mere målrettet og personlig behandling, sandsynligvis med hidtil uset effektivitet. Læs mere om projektet

Redaktør