Nana Folmann Hempler

​Seniorforsker og teamleder
Diabetes Management Forskning, Sundhedsfremme
Team: Lighed og diabetes

Nana Folmann HemplerKontakt

E-mail: nana.folmann.hempler@regionh.dk
Tlf: 40 73 25 91


Forskningsområde

Min forskning fokuserer på etniske og sociale forskelle

inden for diabetesområdet med interesse for at udvikle og implementere interventioner, der forbedrer sundheden, livskvalitet og håndtering af sygdom.

Med en baggrund i folkesundhed inkluderer mine forskningsinteresser komplekse interventioner, implementeringsforskning, digital folkesundhed og designbaseret forskning, hvor løsninger udvikles og implementeres i samarbejde med brugerne, organisationer og interessenter.

Jeg er ansvarlig for større tværfaglige forskningsprojekter, herunder finansiering, konceptualisering, dataindsamling, analyser, kommunikation, koordinering af samarbejdspartnere og ledelse af et forskerteam bestående af forskere, ph.d.-studerende, forskningsassistenter, studerende og praktikanter tilknyttet projekterne.

Aktuel forskning

2019-2020

Kortlægning af etnisk ulighed i sundhed i et life-course perspektiv samt  udvikling  af anbefalinger til praksis. Deltagelse i arbejdsgruppe under Dansk  Selskab for Folkesundhed med forskere fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet. (Co-projektleder)

2018-2021

Udvikling og test af et koncept for kulturel sensitiv diabetesuddannelse, der fremmer egenomsorg blandt etniske minoritetsgrupper. Samarbejde med brugere og kommuner herunder Center for Diabetes i København Kommune. (Projektleder for forskningsproces)

2015-2020

Udvikling, afprøvning og evaluering af metoder til at styrke empowerment og motivation i sundhedsmæssige kontekster målrettet personer med psykisk sygdom og diabetes eller risiko for diabetes. Samarbejde med Region Syddanmark, 22 kommuner og Sundhedsstyrelsen. (Projektledelse for forskningsproces)

2014-2016

Udvikling og test af mobilapp til at støtte empowerment, dialog og diabeteshåndtering hos personer med nydiagnosticeret type 2-diabetes. Samarbejde med læger, sundhedscenter, hospital og it-firma. Projektet blev finansieret af Regionhovedstaden og Københavns Kommune. (Projektledelse af forskningsproces)Redaktør