App-oversigten

App-oversigten viser de apps, der oftest anvendes som hjælp i dagligdagen med type 1- eller type 2- diabetes. De fleste apps findes til både Android og iOS og kan downloades i Google Play eller App Store.

Denne liste er lavet udfra en spørgeskemaundersøgelse blandt 65 personer med type 1- eller type 2-diabetes. Udviklingen indenfor apps går stærkt, og vi holder løbende siden opdateret.

Vi har kategoriseret applikationer i 10 grupper. Du åbner gruppen ved at klikke på det lille + til højre for navnet på kategorien. Herefter udfoldes en liste med navne på apps i kategorien. Navnet på app'en står med fed og angiver det navn, som du skal søge på, når du vil downloade app'en.


Blodsukkerdagbøger

One Drop Diabetes Management: Hjælper dig med at holde styr på dine blodsukkermålinger og gør det muligt at dele dem med andre.

Contour Diabetes app: Virker med Contour Next One blodsukkerapparat, der kan overføre måling til app'en.

GlukoLog Lite app: Virker med GlucoMen Areo blodsukkerapparat, der kan overføre måling til app'en.

AccuChek Connect app: Virker med AccuChek Guide blodsukkerapparat, der kan overføre måling til app'en, og fungerer desuden som insulinberegner.Kulhydrattælling

Diabetes og kulhydrattælling:  Diabetesforeningens kulhydratapp. Gør det muligt at udregne insulinbehov ved at sammensætte et måltid i app'en.

Carbs & Cals: Hjælper med at tælle kulhydrater i mange forskellige madvarer og sammensatte retter.

Lifesum: Giver overblik over motion og mad og gør det muligt at sætte mål for vægttab.Motion

MyFitnessPal: Du kan følge dine kost- og motionsvaner og dele mål og tanker med andre.

InterWalk: Laver et personligt gåprogram til dig, der har type 2-diabetes.Kostplanlægning

Lifesum – ernæring og tips: Du kan bl.a. følge dine kost- og motionsvaner, sætte dig mål for vægttab og se opskrifter.

Figwee Visual Food Diary: Hjælper med kalorie- og kulhydrattælling gennem en stor maddatabase.

MADLOG: Giver dig mulighed for at følge dine mad- og motionsvaner. Appen indeholder Danmarks største maddatabase og giver dig et overblik over alle næringsstoffer og indhold af kulhydrater i de enkelte fødevarer og måltider.Netværk med andre, der har diabetes

Facebook-appen: I diverse diabetes-grupper på Facebook kan du komme i kontakt med andre, der enten selv har diabetes, eller er pårørende til en med diabetes.

Beyond type 1 Diabetes: Hjælper dig med at få kontakt med andre, der har diabetes, som du kan erfaringsudveksle med. ​Samkøring af målinger

​diasend: Giver overblik over dine blodsukkertal sammen med data fra din pumpe og sensor. Appen giver dig også mulighed for at dele dine data med sundhedsprofessionelle.

Dexcom G5 Mobile app: Giver dig mulighed for at se målinger fra din sensor og dele data med pårørende og sundhedspersonale.  Virker kun sammen med en Dexcom sensor.


LibreLink appen. Med appen kan du scanne dit sensorsukker og følge målingerne på mobiltelefonen. Følg vejledningen hvis du ønsker at dele data med Steno.Medicin

Medicinhusker: Sender påmindelser, når det er tid til at tage din medicin.

Medicinkortet: Giver dig mulighed for at forny recepter uden at skulle ringe til lægen. Appen giver samtidig et overblik over, hvilken medicin, du får.

Min medicin: Her kan du finde information om al medicin, som bliver markedsført i Danmark. Du kan også læse om tilskuds- og udleveringsregler.

DrugStars: Minder dig om at tage din medicin og belønner dig med stjerner. For hver stjerne, du optjener, bliver der doneret et beløb til et medicinsk formål, så du ved at bruge appen både hjælper dig selv og andre patienter.Graviditet

Gravid med diabetes: Giver et indblik i, hvordan man kan forberede sig på en graviditet og en fødsel, når man har diabetes. Rygestop

​e-kvit: Hjælper med rygestop gennem bl.a. små film og info om fordele for helbredet og hvor mange penge, man kan spare.

Aplan: Hjælper dig, der gerne vil have alkohol ud af dit liv.Insulinberegner

​Hedia: hjælper med at beregne insulindosis til mad, når blodsukker ligger højt og trækker insulin fra, når du skal dyrke motion.

Mylife: Hjælper med at beregne hurtigtvirkende insulin.

mySugr: Gør det muligt at følge dit blodsukker ved hjælp af kurver og beregne, hvor meget hurtigtvirkende insulin, du skal tage.

Der findes et par andre danske beregner apps som ikke er på listen over de anbefalede apps, fordi de ikke er  CE-mærkede endnu.
CE-mærket viser, at app'en er godkendt som medicinsk udstyr.Kommunikation med Steno

Min SP app. Giver dig nem og hurtig adgang til Min Sundhedsplatform, hvor du kan se beskeder, bookede tider til visse ambulante besøg, og du kan se blodprøvesvar og notater fra dine seneste besøg.Redaktør