​​​

Videooptagelser fra Åben Forskning 2020

​Se eller gense de 5 oplæg fra Åben Forskning i efteråret 2020. 

Åben Forskning er et arrangement, der er blevet til på opfordring fra brugerne og er for alle – både dig, der har diabetes og er tilknyttet SDCC, er tilknyttet andet behandlingssted, er pårørende eller på anden måde er interesseret i området.

Åben Forskning giver dig et kig ind i forskernes ’maskinrum’ og sætter fokus på et udpluk af de projekter, der er i gang.

Erfaring med at være i dialog med diabetesforskere

ved Mads Fly-Hansen, pårørende.

Diaheart-studiet

Diaheart-studiet - ved læge og ph.d.-studerende, Ida Kirstine Bull Rasmussen. 
Hør Ida fortælle om, hvordan man med en ny slags hjerteskanning vil kunne opdage, hvem der har størst risiko for at udvikle hjertekarsygdom, blandt personer med type 2-diabetes.

Behandling og opfølgning af personer med type 2-diabetes hos egen læge

Ved projektleder og ph.d.-studerende, Stense Kromann Vestergaard.
Hør Stense fortælle om sin forskning i, hvordan de praktiserende læger og sygeplejersker kan blive endnu bedre rustet til at behandle personer med type 2-diabetes, både i samtale, medicinsk behandling og i samarbejdet med kommuner og hospital.
Der desværre lidt passager med dårlig lydkvalitet på optagelsen.

FENO-studiet

Ved læge og ph.d.-studerende, Pernille Emilie Petersen.
Hør Pernille, som undersøger om lægemidlet, fenofibrat, helt eller delvist kan erstatte insulin i behandlingen af nyopstået type 1-diabetes.


Type 1-diabetes og på vej til at blive teenager

ved ph.d.-studerende Regitze Anne Saurbrey Pals
Hør Regitze fortælle om sit studie, der sætter fokus på præ-teenagere med type 1-diabetes og deres familier. Hør om perspektiver på familielivet og vejen mod teenage-perioden med type 1-diabetes. 


Redaktør