Fisk med pesto

Tilberedningstid 60 min  
Sværhedsgrad: Middel

Hvad skal du bruge? 

600 g lys fileteret fisk – fx torsk, sej eller rødspætte
1 aubergine 
2 små courgetter
3 store tomater
2 spsk. pesto
1 spsk. olivenolie
Frisk basilikum 
Salt og peber

Sådan gør du 

  1. Skær auberginen i 1 cm tykke skiver som drysses med salt og trækker i ca. 20 min
  2. Skær courgetterne i 1 cm tykke skiver og tomaterne i ½ cm tykke skiver 
  3. Tænd ovnen på 180° C 
  4. Smør pesto på begge sider af fiskefileterne
  5. Læg fisken i et ovnfast fad og krydr med salt og peber
  6. Dæk fadet med stanniol og damp dem i ovnen i ca. 25-30 min
  7. Tør saltet og væsken af aubergineskiverne 
  8. Rist aubergine- og courgetteskiverne let gyldne i olivenolien
  9. Anret de ristede aubergine- og courgetteskiver samt rå tomatskiver på 4 tallerkener.
  10. Læg den dampede fisk på toppen og pynt med friske basilikumblade 

Forslag til tilbehør 

Kan serveres med kogt bulgur eller fiberrigt fuldkornsbrød

Tips & idéer 

Til denne ret kan du vælge enten rød eller grøn pesto. 
Du kan købe pestoen færdig eller du kan lave din egen.

Inspiration til andre retter med auberginer

Ratatouille, fyldte auberginer, auberginer med svampe


Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)

Energi 1088 kJ (260 Kcal)
Kulhydrater 10 g
Fedt 12 g  
Protein 30 g 


Redaktør