Fisk med sommergrønt

Tilberedningstid 45 min 
Sværhedsgrad Let

 

Hvad skal du bruge? 

600 g laks, sej eller torskefilet
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
150 g forårsløg (2 bundter)
250 g cherrytomater
100 g revet ost 30+
1 spsk. hvid balsamicoeddike
1 tsk. flydende honning
Salt og peber

Sådan gør du 

  1. Del fisken i 4 stykker og læg den i et ovnfast fad
  2. Fordel citronsaft og sukker over fisken
  3. Tænd ovnen på 200° uden varmluft 
  4. Vask grøntsagerne
  5. Skær forårsløgene i stykker a 2-3 cm og halvér tomaterne
  6. Damp forårsløgene let i en gryde med 2 spsk. vand
  7. Tilsæt tomaterne efter 3 min og kog væden lidt ind
  8. Tilsæt balsamicoeddike, honning, salt og peber 
  9. Fordel grøntsagerne over fisken i fadet 
  10. Drys med revet ost og sæt retten i den forvarmede ovn i ca. 20-25 min

Forslag til tilbehør 

Kan serveres med parboiled ris, grov bulgur, kartofler eller fiberrigt brød samt nye letkogte, små gulerødder eller dampet spidskål

Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)

Energi 1253 kJ (300 Kcal)
Kulhydrater 9 g
Fedt 13 g
Protein 37 g


Redaktør