Tilberedningstid 45 min + tid til optøning af spinat
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
600 g frossen helbladet spinat
600 g fileteret fisk – fx torsk, sej, ising, skrubbe eller laks
Salt og peber
1 spsk. citronsaft
Mornaysauce
2 spsk. flydende margarine
2 spsk. vand
2½ spsk. hvedemel
4 dl minimælk
Salt og peber
⅓ tsk. stødt/ revet muskatnød
80 g revet mild ost 30+
Sådan gør du
- Tø spinaten - enten 8-10 timer i køleskab, i en gryde ved lav varme eller i mikroovn
- Fordel den optøede spinat uden for meget væde i et ovnfast fad
- Rul fiskefileterne og læg dem på spinaten
- Dryp citronsaft over fisken og krydr med salt og peber
Mornaysauce
- Pisk flydende margarine, vand og mel sammen i en lille tykbundet gryde ved middel varme
- Pisk mælken i lidt efter lidt
- Tilsæt salt, peber og muskatnød samt revet ost
- Lad sovsen koge i 3-4 min under omrøring ved lav varme
- Fordel sovsen over spinat og fisk i fadet
- Sæt fadet midt i en 200°C varm ovn i ca. 20 min
Forslag til tilbehør
Kan serveres med kogte kartofler og ovnbagte rødbeder eller med fiberrigt brød og råkost af rødbeder, gulerødder, hasselnødder og appelsinsaft
Tips & idéer
Hvis du bruger frisk spinat skal du beregne 800 g. Den friske spinat skylles grundigt, grove ribber fjernes og den dampes 3 min under låg i ganske lidt vand inden den lægges i fadet.
Den nemme løsning: I stedet for selv at lave sovsen, kan du anvende ½ liter af Arlas færdiglavede ”Mornaysauce 4 %”.