Fiskefilet Florentine

Tilberedningstid 45 min + tid til optøning af spinat
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 
600 g frossen helbladet spinat
600 g fileteret fisk – fx torsk, sej, ising, skrubbe eller laks
Salt og peber
1 spsk. citronsaft

Mornaysauce
2 spsk. flydende margarine
2 spsk. vand
2½ spsk. hvedemel
4 dl minimælk
Salt og peber
⅓ tsk. stødt/ revet muskatnød
80 g revet mild ost 30+

Sådan gør du 

1. Tø spinaten - enten 8-10 timer i køleskab, i en gryde ved lav varme eller i mikroovn 
2. Fordel den optøede spinat uden for meget væde i et ovnfast fad
3. Rul fiskefileterne og læg dem på spinaten
4. Dryp citronsaft over fisken og krydr med salt og peber

Mornaysauce

1. Pisk flydende margarine, vand og mel sammen i en lille tykbundet gryde ved middel varme 
2. Pisk mælken i lidt efter lidt
3. Tilsæt salt, peber og muskatnød samt revet ost 
4. Lad sovsen koge i 3-4 min under omrøring ved lav varme
4. Fordel sovsen over spinat og fisk i fadet
5. Sæt fadet midt i en 200°C varm ovn i ca. 20 min  

Forslag til tilbehør 

Kan serveres med kogte kartofler og ovnbagte rødbeder eller med fiberrigt brød og råkost af rødbeder, gulerødder, hasselnødder og appelsinsaft 

Tips & idéer 
Hvis du bruger frisk spinat skal du beregne 800 g. Den friske spinat skylles grundigt, grove ribber fjernes og den dampes 3 min under låg i ganske lidt vand inden den lægges i fadet. 

Den nemme løsning: I stedet for selv at lave sovsen, kan du anvende ½ liter af Arlas færdiglavede ”Mornaysauce 4 %”.    
 


Redaktør