Fiskelasagne


Tilberedningstid 90 min
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge?

2 porrer
2 dåser hakkede tomater
150 g frossen spinat
3 dl minimælk
1½ spsk. majsstivelse (Maizena)
1 tsk. stødt muskatnød
Salt og peber
600 g torskefilet
200 g fuldkorns lasagneplader
100 g revet mozzarellaost 30+

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 C
  2. Rens porrerne grundigt og skær dem i skiver
  3. Hæld de hakkede tomater i en gryde sammen med porreskiverne
  4. Damp grøntsagerne 10 min under låg og tilsæt salt og peber
  5. Tø den frosne spinat op i en anden gryde ved svag varme
  6. Hæld 2½ dl mælk i spinaten og lad retten koge op
  7. Rør majsstivelsen ud i resten af mælken og rør den i spinaten under omrøring
  8. Smag saucen til med salt, peber og muskatnød
  9. Skær torsken ud i mindre stykker
  10. Beklæd et ovnfast fad på ca. 20 x 25 cm med bagepapir
  11. Læg et lag lasagneplader nederst, så halvdelen af tomatsovsen, halvdelen af fiskestykkerne og en tredjedel af spinatsaucen
  12. Gentag punkt 11 og slut med den sidste tredjedel spinatsauce
  13. Drys osten på toppen og bag lasagnen i oven i ca. 45 min

Forslag til tilbehør

Kan serveres med dampede grøntsager, råkost eller tomatsalat

Næringsindhold pr. portion

Energi 1498 kJ (358 Kcal)
Kulhydrater 30 g
Fedt 8 g
Protein 44 g


Redaktør