Kornsalat med tun og rejer

Tilberedningstid 2½ time – inklusiv bagning af tomater og rodfrugter 
Sværhedsgrad Middel
 

Hvad skal du bruge?

400 g rodfrugter i små tern (fx gulerødder og pastinakker)
1 spsk. olivenolie
500 g cherrytomater
¼ tsk. salt 
¼ tsk. sukker

200 g bygkerner
1 tsk. fintrevet skal af usprøjtet appelsin
3 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
1 spsk. små kapers
½-1 fed finthakket eller presset hvidløg
1 knivspids cayennepeber
1 dåse tun i vand
100 g rejer
1 lille rødløg i små tern
En stor håndfuld hakket bredbladet persille
Sukker

Sådan gør du

1. Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern (ca. 1 x 1 cm)
2. Hæld dem i et ildfast fad og bland med 1 spsk. olie
3. Halver cherrytomaterne og læg dem tæt sammen i et andet ildfast fad
4. Drys dem med ganske lidt salt og sukker
5. Sæt fadene i ovnen ved siden af hinanden og bag grøntsagerne ca. 2 timer ved 130º
6. Skyl bygkernerne grundigt og kog dem møre i rigeligt letsaltet – ca. 30 min
7. Hæld kernerne i en si, brus dem med koldt vand og lad dem dryppe af
8. Hæld kernerne i en rummelig skål
9. Bland citronsaft, revet appelsinskal, kapers, presset hvidløg, cayennepeber samt 1 spsk. olivenolie og rør blandingen i de kogte, afdryppede bygkerner
10. Afkøl bygkernerne i køleskab
11. Bland finthakket rødløg, hakket persille, bagte rodfrugter, bagte tomater, afdryppet tun, og halvdelen af rejerne i bygkernerne
12. Smag salaten til og pynt med rejer og et par persilleblade


Tips & idéer

Bygkerner indeholder gode ”langsomme” kulhydrater og er derfor fine når du ønsker et stabilt blodglukose. Men retten kan sagtens tilberedes med hvede-/ spelt- eller rugkerner i stedet for.

Du kan erstatte persille med andre krydderurter – fx dild eller mynte.

Næringsindhold pr. portion

Energi 1306 kJ (312 Kcal)
Kulhydrater 47 g
Fedt 8 g
Protein 18 g


Redaktør