Tilberedningstid (50 min)
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
1 bundt rabarber (ca. 500 g)
6 spsk. sukker
1 pose frisk babyspinat (ca. 250-300 g)
1 bundt grønne asparges (ca. 500 g)
4 stykker laks á ca. 120 g
Salt og peber
4 stykker bagepapir á 30 x 40 cm
Sådan gør du
Dagen før eller mindst to timer før:
Skyl rabarberne, skær dem i stykker á 1 cm og drys dem med sukkeret og stil dem på køl
- Tænd ovnen på 200 C
- Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe af i en sigte
- Skyl aspargeserne og knæk den nederste træede del af
- Skær 12 asparges over på midten
- Fjern skindet fra laksen og drys med salt og peber
- Læg en håndfuld spinat og et stykke laks midt på hver af de 4 stykker bagepapir
- Læg 6 halve asparges på laksen og top med 2-3 spsk. sukrede rabarberstykker
- Luk papirpakkerne omhyggeligt, læg dem i et ildfast fad og sæt dem i ovnen 15-20 min
- Sæt evt. overskydende rabarber i ovnen sammen med fisken og server dem som kompot
- Bland en salat af overskydende spinat og asparges i små stykker
Forslag til tilbehør
Server fiskepakkerne og salaten med fuldkornsbrød, kogte kartofler eller bulgur
Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)
Energi 1575 kJ (375 Kcal)
Kulhydrater 37 g
Fedt 14 g
Protein 29g