Tilberedningstid 70 min.
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
4 stk. laksefilet á ca. 120 g
Salt og peber
3 spsk. finthakket persille
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. fintrevet citronskal (af usprøjtet citron)
4 bagekartofler á ca. 150 g
2 spsk. oliven- eller rapsolie
Salt, peber, tørret timian
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180°
- Vask kartoflerne og halver dem
- Læg dem i et ovnfast fad. Pensl dem med olie og drys med salt, peber og timian
- Sæt kartoflerne i ovnen – de skal bages ca. 45 min
- Skær skindet fra laksekødet eller skrab skællene af skindet
- Skyl laksen, dup den tør og drys med salt og peber
- Pak hvert stykke i pergament- eller bagepapir og læg pakkerne i et andet ovnfast fad
- Sæt fisken i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 15-20 min
- Bland finthakket persille, hvidløg og citronskal
- Server laksen sammen med persilleblandingen og bagte kartofler
Næringsindhold pr. portion
Energi 1740 kJ (415 Kcal)
Kulhydrater 31 g
Fedt 20 g
Protein 28 g