Laks i pergament med bagte kartofler

Tilberedningstid 70 min.
Sværhedsgrad Let

Hvad skal du bruge?

4 stk. laksefilet á ca. 120 g
Salt og peber
3 spsk. finthakket persille
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. fintrevet citronskal (af usprøjtet citron)
4 bagekartofler á ca. 150 g
2 spsk. oliven- eller rapsolie
Salt, peber, tørret timian

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°
  2. Vask kartoflerne og halver dem
  3. Læg dem i et ovnfast fad. Pensl dem med olie og drys med salt, peber og timian
  4. Sæt kartoflerne i ovnen – de skal bages ca. 45 min
  5. Skær skindet fra laksekødet eller skrab skællene af skindet
  6. Skyl laksen, dup den tør og drys med salt og peber
  7. Pak hvert stykke i pergament- eller bagepapir og læg pakkerne i et andet ovnfast fad
  8. Sæt fisken i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 15-20 min
  9. Bland finthakket persille, hvidløg og citronskal
  10. Server laksen sammen med persilleblandingen og bagte kartofler

Næringsindhold pr. portion

Energi 1740 kJ (415 Kcal)
Kulhydrater 31 g
Fedt 20 g
Protein 28 g


Redaktør