Laksespyd med bulgursalat

Retten er til 4 personer​

Hvad skal du bruge:

Laksespyd:
500 g laks
1 peberfrugt
400 g cherrytomater

Marinade:
8 spsk. sød chilisauce
½-1 tsk. tørrede chiliflager
40 g paranødder
salt og peber
12 træspyd

Sådan gør du

  1. Læg træspyddene i vand i ca. 20 min før brug, så undgår du at de brænder hvis du griller
  2. Skær laksen ud i firkanter a ca. 3 x 3 cm
  3. Bland chilisaucen med ½-1 tsk. chiliflager, alt efter hvor spicy du kan lide maden. Hak nødderne fint, rør dem i chiliblandingen og smag til med salt og peber
  4. Vend laksestykkerne i marinaden og lad det trække på køl i ca. ½ time
  5. Skær peberfrugt i tern ca. 3 x 3 cm
  6. Når laksen har trukket i marinaden kommes skiftevis laks, cherrytomater og peberfrugt på træspyddene
  7. Ved ovnstegning kommes spyddene i ovnen ved 170 g i ca. 15 min. Kan også grilles
  8. Server med f.eks. bulgursalat (se opskrift herunder)

Tip

Du kan bruge andre nødder til marinaden. Andet grønt som champignon og rødløg er også velegnet til spyddene.

Næringsindhold pr. person (3 spyd):

kJ: 1360 kcal: 325
protein: 28 g
fedt: 20 g
kulhydrat: 8 g


Redaktør