Ovnkartofler med torsk og avocado

​Opskriften er til 4 personer.

Hvad skal du bruge:

600 g kartofler
400 g gulerødder
2 spsk. raps- eller olivenolie
600 g torsk
2 avocadoer
1-2 lime
½ bundt bredbladet persille
Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 C
  2. Vask kartoflerne, dup dem tørre og skær dem i kvarte
  3. Vask gulerødderne og skær dem i stave på størrelse med kartoffelbådene
  4. Kom kartofler og gulerødder i en frysepose og tilsæt 2 spsk. olie og ryst posen så olien fordeles
  5. Hæld kartofler og gulerødder ud på bagepapir eller i et fad som kan gå i ovnen, krydr med salt og peber
  6. Bag kartofler og gulerødder i ovnen ved 180 C i ca. 30 min.
  7. Læg fisken i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, krydr med salt og peber og bag torsken i ovnen, sammen med kartofler og gulerødder, de sidste 15 minutter
  8. Skær avocado i skiver og kom limesaft på
  9. Anret avocadoskiverne, evt. med limeskiver, på tallerkenen sammen med et stykke fisk, drys med hakket persille og spis kartofler og gulerødder til

Tips og idéer

Spis evt. en dressing til, f.eks. lavet af cremefraiche 6 - 9% og smagt til med hvidløg, dild/persille, salt og peber. Bemærk at næringsberegningen er uden dressing.

Du kan også bage andre rodfrugter sammen med kartoflerne f.eks. persillerødder, rødbede eller pastinak.

Næringsindhold pr. person

kJ: 2000 kcal: 490
protein: 33 g
fedt: 20 g
kulhydrat: 37 g



Redaktør