Tilberedningstid: 45 min.
Sværhedsgrad: let
Hvad skal du bruge?
1½ dl perlebyg (120 g)
1½ spsk. rapsolie
1½ spsk. flydende honning
2 spsk. citronsaft
2 tsk. fintrevet citronskal – fra en usprøjtet citron
3-4 forårsløg
1 dl mandler
1 mellemstort æble (175 g)
Salt og peber
4 stykker laks (450 g)
2 spsk. hvedemel
2 spsk. olie til stegning
Citronbåde
Sådan gør du
- Kog perlebyggen i 15-20 min og afkøl den
- Bland en dressing af olie, honning, citronsaft og citronskal
- Skær forårsløgene i tynde skiver og æblet med skræl i små tern
- Hak mandlerne groft og rist dem let på en varm pande uden fedtstof
- Vend den afkølede perlebyg med dressingen samt forårsløg, æbler og mandler
- Smag til med salt og peber
- Vend laksestykkerne i lidt hvedemel og steg dem i 8 – 10 min på en varm pande
- Pynt med citronbåde ved serveringen
Næringsindhold pr. portion
Energi 2375kJ (567 Kcal)
Kulhydrater 45 g
Fedt 31 g
Protein 30 g