Tilberedningstid (50 min)
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
600 g torskefilet
2 spsk. flydende margarine
2 spsk. hvedemel
5 dl minimælk
1 tsk. salt
2-3 spsk. (30-45 g) fiskesennep
2 hårdkogte æg
100 g bacon i tern
8 skiver syltede rødbeder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°
- Skær torskefileten i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad
- Smelt margarinen i en lille gryde, drys melet over og pisk/ rør det grundigt sammen
- Tilsæt mælken lidt efter lidt og bag sovsen op over jævn varme
- Lad sovsen småkoge 4-5 minutter under fortsat omrøring
- Smag til med salt, peber og sennep
- Hæld sovsen over fisken og sæt fadet i ovnen i 20 min
- Steg bacontern sprøde på en pande og afkøl dem på køkkenrullepapir
- Hak rødbedeskiverne og de hårdkogte æg
- Fordel æg, bacon og rødbeder over den bagte fisk inden serveringen
- Forslag til tilbehør
Kan serveres med kogte kartofler eller rugbrød samt en råkost af fx gulerødder, hvidkål/ spidskål, æbletern og appelsinsaft/ -juice
Tips & idéer
I stedet for selv at lave sovsen, kan du anvende en færdigkøbt sovs – fx ”Karolines hvid mælkesovs 4 %”, varme den op og smage til med sennep
Næringsindhold pr. portion (beregnet uden tilbehør)
Energi 1540kJ (365 Kcal)
Kulhydrater 17 g
Fedt 15 g
Protein 41 g ~