Tilberedningstid 45 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
½ kg kogte melede kartofler
2 dåser tun i vand
1 æg
1 bundt forårsløg
2 spsk. hakket persille
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
1-2 spsk. hvedemel
4 spsk. olivenolie til stegning
Hvad skal du bruge til sovsen?
½ rød chilipeber uden kerner
5 soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
½ dl tomatpuré
½ dl vand
Salt og peber og evt. lidt sukker
Sådan gør du
- Blend alle sovseingredienserne til en grov masse
- Smag sovsen til og sæt den i køleskab til den skal serveres
- Skær forårsløg i tynde skiver og hak persillen fint
- Mos kartoflerne med en gaffel og rør ægget samt den afdryppede tun i
- Hæld forårsløg, persille, citronsaft, salt, peber og mel i farsen og bland det godt sammen
- Form farsen til 12 flade frikadeller og steg dem i olien 4-5 min på hver side
- Forslag til tilbehør
Kan fx serveres med helkernerugbrød eller kerneboller samt dampet blomkål eller broccoli
Næringsindhold pr. stk. (beregnet uden tilbehør)
Energi 465 kJ (110 Kcal)
Kulhydrater 10 g
Fedt 5 g
Protein 7 g~