Tunfrikadeller med stærk sovs

Tilberedningstid 45 min
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge?

½ kg kogte melede kartofler
2 dåser tun i vand
1 æg
1 bundt forårsløg
2 spsk. hakket persille
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
1-2 spsk. hvedemel

4 spsk. olivenolie til stegning

Hvad skal du bruge til sovsen?
½ rød chilipeber uden kerner
5 soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
½ dl tomatpuré
½ dl vand
Salt og peber og evt. lidt sukker

Sådan gør du

  1. Blend alle sovseingredienserne til en grov masse
  2. Smag sovsen til og sæt den i køleskab til den skal serveres
  3. Skær forårsløg i tynde skiver og hak persillen fint
  4. Mos kartoflerne med en gaffel og rør ægget samt den afdryppede tun i
  5. Hæld forårsløg, persille, citronsaft, salt, peber og mel i farsen og bland det godt sammen
  6. Form farsen til 12 flade frikadeller og steg dem i olien 4-5 min på hver side
  7. Forslag til tilbehør

Kan fx serveres med helkernerugbrød eller kerneboller samt dampet blomkål eller broccoli

Næringsindhold pr. stk. (beregnet uden tilbehør)

Energi 465 kJ (110 Kcal)
Kulhydrater 10 g
Fedt 5 g
Protein 7 g~


Redaktør