Det skal du bruge
(4 portioner)
1 dåse kikærter (ca 230g udblødte, kogte kikærter)
150 gram grønne ærter (frosne eller friske)
1 fed hvidløg
½ citron, usprøjtet
2 spsk. fromage fris eller skyr
1 spsk. olivenolie
1 håndfuld persille
½ tsk. stødt koriander
Salt og peber
3 gulerødder
½ spidskål
200 gram røget laks i skiver
4 store fuldkornstortillas
Sådan gør du
Først laves hummussen:
- Skyld og afdryp kikærterne i en sigte
- Bælg friske ærter eller optø frosne ærter med kogende vand
- Komme kikærter og ærter i en blender
- Riv citronskal fint og pres saften af citronen i blenderen
- Hak hvidløget og kom det i blenderen
- Blend kikærterne med de grønne ærter, hvidløg, citronsaft, citronskal, mælkeprodukt, olie, persille og stødt koriander
- Smag humussen til med salt og peber
- Riv nu gulerødder groft og snit spidskålen meget fint
- Fordel hummussen jævnt ud på de fire tortillas
- Fordel revet gulerod og snittet spidskål ovenpå, og tryk det lidt ned i hummussen
- Fordel laksen ovenpå og rul hver tortilia fast sammen.
Næringsindhold pr. portion
Energi: 1131kJ (270kcal)
Kulhydrat: 28 gram
Fedt: 10 gram
Protein: 19 gram