Blomkålsgratin

Tilberedningstid 1 time og 20 min
Sværhedsgrad Middel

 

Retten er til 4 personer 

Hvad skal du bruge? 

1 (ca. 600 g) blomkål 
4 dl letmælk
2 dl vand fra kogt blomkål
120 g hvedemel
40 g flydende margarine
6 æg 

Sådan gør du 

  1. Kog blomkålen let, afkøl og del den i buketter
  2. Bring mælk, vand, flydende margarine og mel i kog og pisk ingredienserne sammen
  3. Afkøl sovsen og rør æggeblommerne i én ad gangen
  4. Vend de kogte, afkølede blomkålsbuketter i
  5. Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen
  6. Bag dejen i et ildfast fad ved 175°C (midt i ovnen) i 45-60 min
  7. Servér med grøn salat og ristet eller friskbagt rugbrød

Næringsindhold pr. person

Energi: 1554 kJ (371 Kcal)
Kulhydrater: 34 g
Fedt: 18 g
Protein: 20 g
 
Redaktør