Champignonpate

Opskrift på champignonpate udviklet af Steno Diabetes Center Copenhagen

Tilberedningstid 1 time og 20 min
Sværhedsgrad Let

Opskriften er til 4 personer   

Hvad skal du bruge? 

2 store (160 g) løg
2 fed hvidløg
500 g champignoner
150 g gulerod 
40 g nødder f.eks. hasselnødder eller valnødder
45 g grahamsmel 
3 æg
Salt, peber, timian
      
Sådan gør du 

1. Rens grøntsagerne 
2. Hak løg og champignon groft og riv gulerødderne 
3. Svits grøntsagerne på en tør pande og tilsæt krydderier
4. Hak nødderne og bland i grøntsagerne
5. Rør æg og mel i blandingen, når grøntsagerne er afkølede, så det bliver til en fars
6. Fyld farsen i forme og bag i ca. 60 min ved 200° C
7. Afkøl patéen, inden den skæres i skiver
 
Forslag til tilbehør 
Rugbrød og  rødbederåkost eller rødkålssalat 
Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør

Næringsberegning
Næringsindhold pr. portion

Energi 383 kJ (91 Kcal)
Kulhydrater 9 g
Fedt 4 g
Protein 5 g           

Redaktør