Opskrift på champignonpate udviklet af Steno Diabetes Center Copenhagen

Champignonpate

Tilberedningstid 1 time og 20 min
Sværhedsgrad Let

Opskriften er til 4 personer

Hvad skal du bruge? 

2 store (160 g) løg
2 fed hvidløg
500 g champignoner
150 g gulerod 
40 g nødder f.eks. hasselnødder eller valnødder
45 g grahamsmel 
3 æg
Salt, peber, timian       

Sådan gør du 

  1. Rens grøntsagerne 
  2. Hak løg og champignon groft og riv gulerødderne 
  3. Svits grøntsagerne på en tør pande og tilsæt krydderier
  4. Hak nødderne og bland i grøntsagerne
  5. Rør æg og mel i blandingen, når grøntsagerne er afkølede, så det bliver til en fars
  6. Fyld farsen i forme og bag i ca. 60 min ved 200° C
  7. Afkøl patéen, inden den skæres i skiver 

Forslag til tilbehør 

Rugbrød og  rødbederåkost eller rødkålssalat 
Næringsberegningen på denne opskrift er beregnet uden ovenstående forslag til tilbehør

Næringsindhold pr. person

Energi 383 kJ (91 Kcal)
Kulhydrater 9 g
Fedt 4 g
Protein 5 g         


 


Redaktør