Tilberedningstid 45 min
Sværhedsgrad Let
Hvad skal du bruge?
250 g grønne linser
3-4 (300 g) løg
4 fed hvidløg
½ rød chilipeber
2 spsk. olivenolie
¼ tsk. karry
½ tsk. paprika
1 tsk. Tandori Masala eller Garam Masala
3 dl vand
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog linserne i rigelig letsaltet vand i ca. 10 min. Si vandet fra og skyl linserne
- Skær løg og chili i tern og pres hvidløgene
- Brænd karryen af i olien
- Tilsæt løg, hvidløg og chili og sautér ved svag varme, indtil løgene er klare
- Tilsæt resten af krydderierne, linser og vand og lad retten småsimre under låg i ca. 15 min
- Smag til med salt og peber
Forslag til tilbehør
Grøn salat og grovbrød med byg og havreflager eller kommen grovbrød
Næringsberegningen på opskriften er beregnet uden tilbehør.
Tips & idéer
Citron og lidt sukker kan runde retten af.
Tandori Masala og Garam Masala er begge blandingskrydderier, som kan købes i større supermarkeder eller etniske købmand.
Chilipeber kan erstattes med eller chilipulver eller chilipasta.
Næringsindhold pr. person
Energi: 343 kJ (82 Kcal)
Kulhydrater: 12 g
Fedt: 2 g
Protein: 5 g