Daal (stærk indisk inspireret linsesalat)

Tilberedningstid 45 min 
Sværhedsgrad Let

 

Hvad skal du bruge? 

250 g grønne linser
3-4 (300 g) løg 
4 fed hvidløg 
½ rød chilipeber 
2 spsk. olivenolie
¼ tsk. karry 
½ tsk. paprika 
1 tsk. Tandori Masala eller Garam Masala
3 dl vand
Salt og peber 

Sådan gør du 

  1. Kog linserne i rigelig letsaltet vand i ca. 10 min. Si vandet fra og skyl linserne
  2. Skær løg og chili i tern og pres hvidløgene
  3. Brænd karryen af i olien
  4. Tilsæt løg, hvidløg og chili og sautér ved svag varme, indtil løgene er klare
  5. Tilsæt resten af krydderierne, linser og vand og lad retten småsimre under låg i ca. 15 min
  6. Smag til med salt og peber

Forslag til tilbehør

Grøn salat og grovbrød med byg og havreflager eller kommen grovbrød
Næringsberegningen på opskriften er beregnet uden tilbehør.

Tips & idéer 

Citron og lidt sukker kan runde retten af.
Tandori Masala og Garam Masala er begge blandingskrydderier, som kan købes i større supermarkeder eller etniske købmand.
Chilipeber kan erstattes med eller chilipulver eller chilipasta.

Næringsindhold pr. person

Energi: 343 kJ (82 Kcal)  
Kulhydrater: 12 g
Fedt: 2 g
Protein: 5 g 


Redaktør