Fyldte peberfrugter

Opskrift på fyldte peberfrugter

Hvad skal du bruge?

1 mellem stort løg (100g)
3 tsk raps- eller olivenolie
1½ dl parboiled ris (rå mængde)
4 dl vand
1 oksebouillon terning
5 hele peberfrugter
1 bakke champignon (250g)
4 tomater (450g)
2 æg
1 bundt persille (ca. 5 spsk)
1 lille potte basilikum (ca. 1 dl)
2 tsk paprika
Peber og evt salt
120g ost 20+

Sådan gør du

  1. Skær løg i tern
  2. Varm 2 tsk af olien i en gryde, svits løg og de rå ris i et par minutter
  3. Hæld 4 dl vand i gryden, bring det i kog og opløs bouillonterningen i blandingen
  4. Lad det koge ved svag varmen under låg i 10 minutter
  5. Kom risblandingen i en skål for afkøling
  6. Champignon renses, skæres i skiver, persille hakkes, begge dele svitses i 1 tsk olie og kommes i skålen med risblandingen
  7. Smag til med paprika, peber og evt. salt (husk at der er en del salt fra bouillonterningen)    
  8. Skær tomaterne i tern, hak basilikum og rør æggene i
  9. Halver peberfrugterne, rens dem og læg dem i et ildfast fad
  10. Rør æggemasse i risblandingen, fyld det i peberfrugterne og kom revet ost over
  11. Bag peberfrugterne i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 20 minutter (eller almindelig ovn 180 grader)

Tip:

Du kan også fylde squash med samme blanding og alt efter størrelse øge bagetiden lidt.

Spis et stykke brød til og evt. en dressing af cremefraiche 6% rørt med krydderurter f.eks. dild, persiller eller koriander og smagt til med salt, peber og citron.  Hvis du tilføjer dette så husk at energiberegningen ikke passer.

Næringsindhold pr. 2 halve peberfrugter:

kJ 1260 kcal 300
protein 17
fedt 9g
kulhydrat 39g
Redaktør