Hvad skal du bruge?
1 mellem stort løg (100 g)
3 tsk. raps- eller olivenolie
1½ dl parboiled ris (rå mængde)
4 dl vand
1 oksebouillon terning
5 hele peberfrugter
1 bakke champignon (250 g)
4 tomater (450 g)
2 æg
1 bundt persille (ca. 5 spsk.)
1 lille potte basilikum (ca. 1 dl)
2 tsk. paprika
Peber og evt. salt
120 g ost 20+
Sådan gør du
Skær løg i tern
Varm 2 tsk. af olien i en gryde, svits løg og de rå ris i et par minutter
Hæld 4 dl vand i gryden, bring det i kog og opløs bouillonterningen i blandingen
Lad det koge ved svag varmen under låg i 10 minutter
Kom risblandingen i en skål for afkøling
Champignon renses, skæres i skiver, persille hakkes, begge dele svitses i 1 tsk. olie og kommes i skålen med risblandingen
Smag til med paprika, peber og evt. salt (husk at der er en del salt fra bouillonterningen)
Skær tomaterne i tern, hak basilikum og rør æggene i
Halver peberfrugterne, rens dem og læg dem i et ildfast fad
Rør æggemasse i risblandingen, fyld det i peberfrugterne og kom revet ost over
Bag peberfrugterne i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 20 minutter (eller almindelig ovn 180 grader)
Tip
Du kan også fylde squash med samme blanding og alt efter størrelse øge bagetiden lidt.
Spis et stykke brød til og evt. en dressing af cremefraiche 6% rørt med krydderurter f.eks. dild, persille eller koriander og smagt til med salt, peber og citron. Hvis du tilføjer dette så husk at energiberegningen ikke passer.
Næringsindhold pr. 2 halve peberfrugter:
kJ 1260 kcal 300
protein 17
fedt 9g
kulhydrat 39g