Fyldte auberginer med tomat og ost

Tilberedningstid 1 time + 45 min
Sværhedsgrad Middel


Hvad skal du bruge? 
2 mellemstore auberginer
1 stort (90 g) løg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hakket bredbladet persille
6 tomater 
1 spsk. tørret basilikum
2 fed hvidløg
75 g mozzarella ost
Salt og peber 

Sådan gør du
 1. Skær auberginerne over på langs og tag indmaden ud. Skær indmaden i 1 cm tern
2. Drys skal og indmad fra auberginerne med salt og lad hvile i 30 min
3. Skyl og tør auberginerne og sautér herefter aubergineskallerne i olie i 2-3 min
4. Sautér løgene i olie, indtil de er klare og tilsæt herefter halvdelen af tomaterne hakket helt fint samt indmaden fra auberginerne, presset hvidløg og persille og lad det simre i 5 min
5. Fyld blandingen i aubergineskallerne
6. Skær resten af tomaterne i skiver og dæk auberginerne med ost og herefter tomater 
7. Drys retten med krydderier og dryp en smule vand over
8. Bag retten ved 170˚C i ca. 45 min 

Forslag til tilbehør 
Parboiled ris. Næringsberegningen er beregnet uden ris som tilbehør.  

Tips & idéer 

Retten kan både serveres kold og varm.

Inspiration til andre retter med auberginer 
Auberginer med svampe
  

Næringsberegning  
Næringsindhold pr. portion
Energi 782 kJ (187 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 10 g
Protein 8 g


Redaktør