Tilberedningstid 1 time + 45 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
2 mellemstore auberginer
1 stort (90 g) løg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hakket bredbladet persille
6 tomater
1 spsk. tørret basilikum
2 fed hvidløg
75 g mozzarella ost
Salt og peber
Sådan gør du
-
Skær auberginerne over på langs og tag indmaden ud. Skær indmaden i 1 cm tern
- Drys skal og indmad fra auberginerne med salt og lad hvile i 30 min
- Skyl og tør auberginerne og sautér herefter aubergineskallerne i olie i 2-3 min
- Sautér løgene i olie, indtil de er klare og tilsæt herefter halvdelen af tomaterne hakket helt fint samt indmaden fra auberginerne, presset hvidløg og persille og lad det simre i 5 min
- Fyld blandingen i aubergineskallerne
- Skær resten af tomaterne i skiver og dæk auberginerne med ost og herefter tomater
- Drys retten med krydderier og dryp en smule vand over
- Bag retten ved 170˚C i ca. 45 min
Forslag til tilbehør
Parboiled ris. Næringsberegningen er beregnet uden ris som tilbehør
Tips & idéer
Retten kan både serveres kold og varm.
Inspiration til andre retter med auberginer
Auberginer med svampe
Næringsindhold pr. person
Energi 782 kJ (187 Kcal)
Kulhydrater 18 g
Fedt 10 g
Protein 8 g