Julepostej med mandler

Tilberedningstid 1 time
Sværhedsgrad Middel

Retten er til 4 personer 

Hvad skal du bruge?

1½-2 porrer (350 g)
2 løg (150 g)
100 g broccoli
2 spsk. olivenolie
100 g mandler
1 fed hvidløg
50 g havregryn
10 g basilikum
1 spsk. tørret timian
2 spsk. friskpresset citronsaft
3 æg

Sådan gør du

  1. Skrald løg og hak dem i små tern
  2. Vask porrer grundigt og snit dem i skiver
  3. Del broccoli i små buketter
  4. Svits porrer og løg i olie på en pande til de er bløde
  5. Tilsæt broccoli og svits yderligere et par minutter
  6. Hak mandler og hvidløg, og bland det med havregryn og krydderurter i en skål
  7. Kom de svitsede grøntsager i skålen
  8. Smag blandingen til med citron, salt og peber
  9. Tilsæt æg til blandingen et af gangen, og rør til en ensartet fars
  10. Kom farsen i et smurt fad og bag den ved 170°C i 35 min. 

Forslag til tilbehør

Julepostejen er velegnet til en sprød salat og groft brød.

Næringsberegningen på opskriften er eksklusiv disse forslag.

Tips & idéer

Farsen kan også bages i små portionsforme. Da er bagetiden ca. 20 min.    

Næringsindhold pr. 100 g

Energi kJ 619 kJ/148 Kcal  
Kulhydrater 12 g
Fedt 9  g
Protein 7 g
 
Redaktør