Julepostej med mandler

Tilberedningstid 1 time
Sværhedsgrad Middel

Opskriften er til 4 personer.
 

Hvad skal du bruge?
1½-2 porrer (350 g)
2 løg (150 g)
100 g broccoli
2 spsk. olivenolie
100 g mandler
1 fed hvidløg
50 g havregryn
10 g basilikum
1 spsk. tørret timian
2 spsk. friskpresset citronsaft
3 æg

Sådan gør du
1. Skrald løg og hak dem i små tern
2. Vask porrer grundigt og snit dem i skiver
3. Del broccoli i små buketter
4. Svits porrer og løg i olie på en pande til de er bløde
5. Tilsæt broccoli og svits yderligere et par minutter
6. Hak mandler og hvidløg, og bland det med havregryn og krydderurter i en skål
7. Kom de svitsede grøntsager i skålen
8. Smag blandingen til med citron, salt og peber
9. Tilsæt æg til blandingen et af gangen, og rør til en ensartet fars.
10. Kom farsen i et smurt fad og bag den ved 170°C i 35 min.


Forslag til tilbehør
Julepostejen er velegnet til en sprød salat og groft brød.

Næringsberegningen på opskriften er eksklusiv disse forslag.

Tips & idéer
Farsen kan også bages i små portionsforme. Da er bagetiden ca. 20 min.    

Næringsindhold pr. 100 g
Energi kJ 619 kJ/148 Kcal  
Kulhydrater 12 g
Fedt 9  g
Protein 7 g


Redaktør