Tilberedningstid 1 time
Sværhedsgrad Middel
Retten er til 4 personer
Hvad skal du bruge?
1½-2 porrer (350 g)
2 løg (150 g)
100 g broccoli
2 spsk. olivenolie
100 g mandler
1 fed hvidløg
50 g havregryn
10 g basilikum
1 spsk. tørret timian
2 spsk. friskpresset citronsaft
3 æg
Sådan gør du
- Skrald løg og hak dem i små tern
- Vask porrer grundigt og snit dem i skiver
- Del broccoli i små buketter
- Svits porrer og løg i olie på en pande til de er bløde
- Tilsæt broccoli og svits yderligere et par minutter
- Hak mandler og hvidløg, og bland det med havregryn og krydderurter i en skål
- Kom de svitsede grøntsager i skålen
- Smag blandingen til med citron, salt og peber
- Tilsæt æg til blandingen et af gangen, og rør til en ensartet fars
- Kom farsen i et smurt fad og bag den ved 170°C i 35 min.
Forslag til tilbehør
Julepostejen er velegnet til en sprød salat og groft brød.
Næringsberegningen på opskriften er eksklusiv disse forslag.
Tips & idéer
Farsen kan også bages i små portionsforme. Da er bagetiden ca. 20 min.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi kJ 619 kJ/148 Kcal
Kulhydrater 12 g
Fedt 9 g
Protein 7 g