Kikærtecurry

Tilberedningstid 45 min 
Sværhedsgrad Let 

Hvad skal du bruge? 

2 store (180 g) løg
2 spsk. raps- eller olivenolie
1-2 spsk. karry
1-2 tsk. stødt paprika 
1 stort (200 g) æble
1 lille (100 g) banan 
1-2 spsk. soja sauce
1 dåse (400 g) flåede tomater 
2-3 spsk. tomatpuré
1 fed hvidløg
½ tsk. stødt koriander
Muskat nød og peber
¼ bundt bredbladet persille
6 dl kogte kikærter eller kikærter fra dåse (svarer til 2,5 dl tørrede kikærter) 

Sådan gør du 

  1. Hak løget og svits det i olien
  2. Drys karry og paprika over og rør rundt
  3. Skær og tilsæt æbler i tern og banan i skiver 
  4. Tilsæt flåede tomater og tomatpuré 
  5. Tilsæt presset hvidløg, peber og stødt koriander
  6. Smag til med soja sauce og muskatnød
  7. Lad retten simre i ca. 25 min
  8. Tilsæt kogte kikærter / kikærter fra dåse og varm retten igennem
  9. Drys hakket persille over og server med græsk yoghurt 2 % eller ylette og citronbåde

Forslag til tilbehør 

Fuldkornsris og råkost 

Tips & idéer 

Smages eventuelt til med mere hvidløg og/eller krydderier.

Næringsindhold pr. portion

Energi 1545 kJ (369 Kcal)
Kulhydrater 57 g
Fedt 12 g
Protein 15 g


Redaktør