Linsegratin

Tilberedningstid 60 min 
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 

300 g grønne linser af typen ”Puy” linser
2-3 gulerødder
2 (180 g) løg
1 (100 g) porre
2 spsk. raps- eller olivenolie
2 dl madlavningsfløde 
100 g revet ost 30 % 
25 g nødder f.eks. valnødder eller hasselnødder
Salt og peber 

Sådan gør du 

  1. Skyl og kog linserne i letsaltet vand i 15 min og hæld dem derefter i et dørslag
  2. Hak løgene, rens og snit gulerødder og porre fint 
  3. Svits grøntsagerne i olien og krydr med salt og peber
  4. Tilsæt ca. ½ dl madlavningsfløde og lad det simre 5 min
  5. Tag gryden af, tilsæt de afdryppede linser og rør rundt
  6. Tilsæt halvdelen af den revne ost og rør rundt, indtil det smelter
  7. Kom blandingen i et smurt ovnfast fad
  8. Hak nødderne og drys over blandingen sammen med resten af osten og madlavningsfløden
  9. Bag i ovnen ved 200° C i 15-20 min

Tips & idéer

Puy linser findes i velassorterede/større supermarkeder

Næringsindhold pr. portion (270 g) 

Energi 2211 kJ (529 Kcal)
Kulhydrater 58 g
Fedt 21 g
Protein 31 g


Redaktør