Linsegratin

Tilberedningstid 60 min 
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge? 
300 g grønne linser af typen ”Puy” linser
2-3 gulerødder
2 (180 g) løg
1 (100 g) porre
2 spsk. raps- eller olivenolie
2 dl madlavningsfløde 
100 g revet ost 30 % 
25 g nødder f.eks. valnødder eller hasselnødder
Salt og peber 

Sådan gør du 
1. Skyl og kog linserne i letsaltet vand i 15 min og hæld dem derefter i et dørslag
2. Hak løgene, rens og snit gulerødder og porre fint 
3. Svits grøntsagerne i olien og krydr med salt og peber
4. Tilsæt ca. ½ dl madlavningsfløde og lad det simre 5 min
5. Tag gryden af, tilsæt de afdryppede linser og rør rundt
6. Tilsæt halvdelen af den revne ost og rør rundt, indtil det smelter
7. Kom blandingen i et smurt ovnfast fad
8. Hak nødderne og drys over blandingen sammen med resten af osten og madlavningsfløden
9. Bag i ovnen ved 200° C i 15-20 min

Tips & idéer
Puy linser findes i velassorterede/større supermarkeder

Næringsberegning   
Næringsindhold pr. portion (270 g)
Energi 2211 kJ (529 Kcal)
Kulhydrater 58 g
Fedt 21 g
Protein 31 g


Redaktør