Tilberedningstid 60 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
300 g grønne linser af typen ”Puy” linser
2-3 gulerødder
2 (180 g) løg
1 (100 g) porre
2 spsk. raps- eller olivenolie
2 dl madlavningsfløde
100 g revet ost 30 %
25 g nødder f.eks. valnødder eller hasselnødder
Salt og peber
Sådan gør du
-
Skyl og kog linserne i letsaltet vand i 15 min og hæld dem derefter i et dørslag
- Hak løgene, rens og snit gulerødder og porre fint
- Svits grøntsagerne i olien og krydr med salt og peber
- Tilsæt ca. ½ dl madlavningsfløde og lad det simre 5 min
- Tag gryden af, tilsæt de afdryppede linser og rør rundt
- Tilsæt halvdelen af den revne ost og rør rundt, indtil det smelter
- Kom blandingen i et smurt ovnfast fad
- Hak nødderne og drys over blandingen sammen med resten af osten og madlavningsfløden
- Bag i ovnen ved 200° C i 15-20 min
Tips & idéer
Puy linser findes i velassorterede/større supermarkeder
Næringsindhold pr. portion (270 g)
Energi 2211 kJ (529 Kcal)
Kulhydrater 58 g
Fedt 21 g
Protein 31 g