Tilberedningstid: 90 min
Sværhedsgrad Middel
Hvad skal du bruge?
Tærtedejen:
1 dl (60 g) fuldkornshvedemel
2½ dl (150 g) hvedemel
½ tsk. salt
½ dl rapsolie
½ dl vand
1 æg
Fyldet:
250 g broccoli
3 mellemstore (600 g) porrer
4 æg
150 g hytteost
100 g revet mozzarella 30+
50 g mandler
1 tsk. salt
Peber
Sådan gør du
Bland de to slags mel, salt, vand og olie i en skål og saml dejen med 1 æg
Rul dejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm
- Læg dejen i en smurt tærteform 24 cm i diameter
- Del broccolihovedet i små buketter og skær stokken i små tern
- Rens porrerne og skær dem i skiver á ca. ½ cm
- Kog broccoli og porrer i 3 minutter og afdryp dem godt i en sigte
- Rør 4 æg sammen med hytteost, mozzarella, salt, peber og mandler
- Fordel de kogte og afdryppede grøntsager på tærtebunden og hæld æggemassen over
- Bag tærten ca. 45-50 min ved 175° midt i ovnen
Forslag til tilbehør
Server med gulerodsråkost eller en salat af babyspinat, tomat og bønnespirer samt evt. rugbrød.
Næringsberegningen på opskriften er uden tilbehør.
Næringsindhold pr. person
Energi 1780 kJ (425 Kcal)
Kulhydrater 40 g
Fedt 20 g
Protein 24 g