Tærte med blomkål og svampe

Opskrift på tærte med blomkål og svampe

​Tilberedningstid 1 time og 20 min inkl. bagning
Sværhedsgrad Middel

Hvad skal du bruge?

Tærtedej
2 spsk. sesamolie eller tahin
2 æg
½ tsk. salt
1½ dl (90 g) grahamsmel
1½ dl (90 g) hvedemel
¾ dl vand

Æggemasse
5 æg
2 dl let- eller minimælk
½ tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. stødt spidskommen (kan udelades)
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
1 bundt hakket persille

Fyld
1 lille (400 g) blomkål 
1 stor bakke (500 g) champignon
2-3 (200 g) løg

Topping
75 g revet mozzarella


Sådan gør du

1. Pisk de 2 æg til dejen let sammen med sesamolie eller tahin 
2. Rør mel og salt i æggemassen og saml til sidst dejen med vandet
3. Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter)
4. Bag tærtebunden 10 minutter midt i en forvarmet ovn ved 175° C
5. Del imens blomkålen i mindre buketter og skær løgene i skiver
6. Hæld blomkål og løg i en gryde med kogende vand, kog dem i 5 min. Afdryp dem i en si
7. Rens svampene og skær dem i skiver eller kvarte
8. Fordel svampene på den forbagte tærtebund og læg afdryppet blomkål og løgskiver oven på
9. Rør alle ingredienserne til æggemassen sammen i en skål og hæld den over tærtefyldet
10. Drys med revet mozzarella og bag tærten færdig ved 175° C i ca. 40 min


Forslag til tilbehør

Server tærten med en god salat af fx spidskål, agurk, gulerødder og melon.

 

Næringsindhold pr. portion (beregningen er uden tilbehør)

Energi 1720 kJ (410 Kcal)
Kulhydrater 42 g
Fedt 18 g
Protein 25 g

 

Redaktør