Opskrift på vegetarfrikadeller med bulgur

Vegetarfrikadeller med bulgur

​12 stk.

Hvad skal du bruge:

80 g bulgur
1 snackpeber (ca. 100g)
1-2 rødløg
¼ squash (ca. 100g)
1 mellemstor gulerod
½ dl frisk basilikum
2 æg
60 g havregryn
3 spsk. majsmel
1 spsk. oregano
1½ spsk. sennep
2 tsk. salt
1 spsk. raps- eller olivenolie til stegning


Sådan gør du

  1. Kog bulgur efter anvisning på pakken og afkøl
  2. Skær snackpeber og løg og i små tern
  3. Riv squash og tryk vandet af
  4. Riv gulerod
  5. Hak den friske basilikum
  6. Kom alle ingredienserne i en skål, rør det godt sammen og lad farsen hvile i ca. 30 minutter
  7. Varm olien op på en stegepande med slip-let belægning
  8. Form 12 frikadeller og steg dem ved middelvarme til de har fået stegeskorpe og er gennemstegte (ca. 5 minutter på hver side).

Tip

Det er vigtigt at bruge snackpeberfrugt da almindelig peberfrugt har for højt vandindhold.
Du kan bruge mange andre krydderier f.eks. timian, spidskommen eller hvidløg.


Næringsberegning pr. portion, svarende til 3 frikadeller:

Næringsindhold
kJ: 1100 kcal: 260
protein: 10 g
fedt: 8 g
kulhydrat: 36 g



Redaktør