Stegt kylling

Tilberedningstid (60 min)
Sværhedsgrad Let

 

Hvad skal du bruge?

4 stk. kyllingelår med rygstykke
1 lille spidskål (600 g)
1 mellemstor agurk (300 g)
1 bundt radiser
1 bundt forårsløg
½ dl citronsaft
1½ spsk. rapsolie
En håndfuld frisk hakket dild
Salt og peber


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°C
  2. Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad og krydr med salt og peber
  3. Sæt fadet i den varme ovn og steg kyllingen ca. 45 min
  4. Skær agurken i små tern og radiser og forårsløg i tynde skiver
  5. Bland de snittede grøntsager med hakket dild, olie og citronsaft i en skål
  6. Skær spidskålen 1 cm tykke strimler og kom dem i en gryde med 2 dl vand
  7. Damp kålen under låg i 3-4 min (den må ikke blive for blød - der skal være lidt bid i)
  8. Anret den dampede kål på et fad, krydr med salt og peber og læg kyllingelårene ovenpå
  9. Server de snittede grøntsager til
 

Forslag til tilbehør

Server fiberrigt brød eller ovnstegte kartofler til


Næringsindhold pr. portion (Beregnet uden tilbehør)

Energi 2085 kJ (496 Kcal)
Kulhydrater 14 g
Fedt 27 g     
Protein 47 g     

      

Redaktør