Hvad skal du bruge
2 økologiske appelsiner
2 stk. andebryst
salt og peber
hønsebouillon
4 dl vand
¼ dl madlavningsfløde 18%
Hvedemel til jævning
Sådan gør du
- Vask og skræl økoappelsinerne med en kartoffelskræller
- Skær skrællerne i tynde strimler og pres saften ud af appelsinerne
- Rids skindet på andebrysterne, drys med salt og peber, læg dem i appelsinsaften og kom de tynde strimler appelsinskal på
- Stil andebrysterne på køl i ca. 4 timer
- Tør andebrysterne godt af og steg dem på stegepande, skindsiden først, ca. 10 minutter på hver side
- Dæk kødet til og lad det trække 10-15 minutter
- 4 dl vand tilsættes en passende mængde hønsebouillon og koges op sammen med appelsinsaften
- Tilsæt madlavningsfløde og jævn sovsen med meljævning
- Kog igennem i ca. 5 minutter op smag til med salt og peber
- Skær kødet i tynde skiver og server med sovs, kartofler og grønt f.eks. julerødkål
Næringsindhold pr. portion, kød og sovs:
kJ: 1030 kcal: 245
Protein: 31 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 14 g