Andebryst med appelsintwist og rødkål

​Hvad skal du bruge

2 økologiske appelsiner
2 stk. andebryst
salt og peber
hønsebouillon
4 dl vand
¼ dl madlavningsfløde 18%
Hvedemel til jævning

Sådan gør du

  1. Vask og skræl økoappelsinerne med en kartoffelskræller
  2. Skær skrællerne i tynde strimler og pres saften ud af appelsinerne
  3. Rids skindet på andebrysterne, drys med salt og peber, læg dem i appelsinsaften og kom de tynde strimler appelsinskal på
  4. Stil andebrysterne på køl i ca. 4 timer
  5. Tør andebrysterne godt af og steg dem på stegepande, skindsiden først, ca. 10 minutter på hver side
  6. Dæk kødet til og lad det trække 10-15 minutter
  7. 4 dl vand tilsættes en passende mængde hønsebouillon og koges op sammen med appelsinsaften
  8. Tilsæt madlavningsfløde og jævn sovsen med meljævning
  9. Kog igennem i ca. 5 minutter op smag til med salt og peber
  10. Skær kødet i tynde skiver og server med sovs, kartofler og grønt f.eks. julerødkål

Næringsindhold pr. portion, kød og sovs:

kJ: 1030 kcal: 245
Protein: 31 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 14 g



Redaktør