Chilli Chokoladegullash

Tilberedningstid: ca. 2 timer og 15 min
Sværhedsgrad: Middel

 

Hvad skal du bruge? 

600 g okseklump i tern
2 spsk. olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
1 rød chili
¾ l vand
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
4 porrer (ca. 400 g)
4 gulerødder (ca. 300 g)
30 g chokolade med 55 % kakao (mindre mængde ved højere kakaoprocent)
1 dl vand
20 g hvedemel

Sådan gør du 

  1. Hak løg, hvidløg og chili og steg det i lidt olie i en gryde. Tag det herefter op af gryden
  2. Brun kødet i 1 spsk. olie til det har taget farve
  3. Tilsæt igen de svitsede løg, hvidløg og chili sammen med vand, salt og peber. Lad retten simre i 1- 1½ time under låg
  4. Skær porrer og gulerødder i skiver og tilsæt dem, når kødet er tæt på at være mørt. Lad retten koge yderligere i 7- 10 min
  5. Rør hvedemel og vand til jævning, jævn retten
  6. Tilsæt chokolade og lad retten koge igennem

Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)

Server f.eks. quinoa, hel byg, ris eller kartoffelmos med rodfrugter til retten
Server gerne en salat til, f.eks. rødkålsråkost eller æble- og hvidkålssalat

Inspiration til andre retter med oksekød

Indisk kødret med ærter, kødsauce

Næringsindhold pr. person

Energi 1715 kJ (410 Kcal)
Kulhydrater 31 g
Fedt 17 g
Protein 37 g  


Redaktør