Tilberedningstid: ca. 2 timer og 15 min
Sværhedsgrad: Middel
Hvad skal du bruge?
600 g okseklump i tern
2 spsk. olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
1 rød chili
¾ l vand
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
4 porrer (ca. 400 g)
4 gulerødder (ca. 300 g)
30 g chokolade med 55 % kakao (mindre mængde ved højere kakaoprocent)
1 dl vand
20 g hvedemel
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og chili og steg det i lidt olie i en gryde. Tag det herefter op af gryden
- Brun kødet i 1 spsk. olie til det har taget farve
- Tilsæt igen de svitsede løg, hvidløg og chili sammen med vand, salt og peber. Lad retten simre i 1- 1½ time under låg
- Skær porrer og gulerødder i skiver og tilsæt dem, når kødet er tæt på at være mørt. Lad retten koge yderligere i 7- 10 min
- Rør hvedemel og vand til jævning, jævn retten
- Tilsæt chokolade og lad retten koge igennem
Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)
Server f.eks. quinoa, hel byg, ris eller kartoffelmos med rodfrugter til retten
Server gerne en salat til, f.eks. rødkålsråkost eller æble- og hvidkålssalat
Inspiration til andre retter med oksekød
Indisk kødret med ærter, kødsauce
Næringsindhold pr. person
Energi 1715 kJ (410 Kcal)
Kulhydrater 31 g
Fedt 17 g
Protein 37 g