Gourmetsaltet andebryst med stegte æbler, linser og peberrod

Tilberedningstid: 1 dag + ca. 40 min
Sværhedsgrad: Svær

 

Hvad skal du bruge? 

2 andebryster
½ spsk. salt
150 g grønne linser
1 løg
2 æbler
1-2 spsk. høvlet peberrod
2-3 spsk. hvid balsamicoeddike
2 spsk. rapsolie eller andefedt
Salt og peber
Evt. 1 tsk. sukker

Sådan gør du 

Dag 1

  1. Rids andebrysterne i tern og drys med salt på begge sider
  2. Stil dem tildækket i køleskab i 1 døgn

Dag 2
  1. Steg andebrysterne først med skindsiden nedad ca. 10 min og herefter ca. 10 min på den anden side
  2. Skyl linserne og kog i rigeligt vand ca. 10 min (der skal være lidt bid i dem)
  3. Hæld vandet fra linserne
  4. Skær løget i tern
  5. Vask æblerne og del dem i 8 stykker
  6. Steg løget i olien/fedtet uden at det tager farve
  7. Tilsæt æblebådene og steg let
  8. Bland linser, løg og æbler. Tilsæt peberrod. Smag retten til med eddike, salt, peber og evt. lidt sukker
  9. Læg blandingen i et fad. Læg de tyndt skårne skiver af andebryst herover


Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)

Forskellige typer salat, fx rødbederåkost eller æble- og hvidkålssalat.


Tips & idéer

Man opnår det bedste resultat med en kernetemperatur i andebrystet på 60˚C (målt med stegetermometer).

Næringsberegning pr. portion

Energi 1407 kJ (336 Kcal)
Kulhydrater 37 g
Fedt 11 g
Protein 25 g 


Redaktør