Tilberedningstid: 1 dag + ca. 40 min
Sværhedsgrad: Svær
Hvad skal du bruge?
2 andebryster
½ spsk. salt
150 g grønne linser
1 løg
2 æbler
1-2 spsk. høvlet peberrod
2-3 spsk. hvid balsamicoeddike
2 spsk. rapsolie eller andefedt
Salt og peber
Evt. 1 tsk. sukker
Sådan gør du
Dag 1
- Rids andebrysterne i tern og drys med salt på begge sider
- Stil dem tildækket i køleskab i 1 døgn
Dag 2
- Steg andebrysterne først med skindsiden nedad ca. 10 min og herefter ca. 10 min på den anden side
- Skyl linserne og kog i rigeligt vand ca. 10 min (der skal være lidt bid i dem)
- Hæld vandet fra linserne
- Skær løget i tern
- Vask æblerne og del dem i 8 stykker
- Steg løget i olien/fedtet uden at det tager farve
- Tilsæt æblebådene og steg let
- Bland linser, løg og æbler. Tilsæt peberrod. Smag retten til med eddike, salt, peber og evt. lidt sukker
- Læg blandingen i et fad. Læg de tyndt skårne skiver af andebryst herover
Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)
Forskellige typer salat, fx
rødbederåkost eller
æble- og hvidkålssalat.
Tips & idéer
Man opnår det bedste resultat med en kernetemperatur i andebrystet på 60˚C (målt med stegetermometer).
Næringsberegning pr. portion
Energi 1407 kJ (336 Kcal)
Kulhydrater 37 g
Fedt 11 g
Protein 25 g