Indisk kødret med ærter

Tilberedningstid 45 min 
Sværhedsgrad Let

Opskriften er til 4 personer 
  

Hvad skal du bruge? 

2 spsk. jordnøddeolie
¼ spsk. hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg
2 løg
2 tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
1 tsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt chili
½ kg. hakket oksekød (max 10 % fedt)
Salt og peber
100 g ærter
2 dl yoghurt naturel

Sådan gør du

  1. Svits krydderierne i olien
  2. Tilsæt hvidløgspulver/det knuste hvidløg og det finthakkede løg og svits det med krydderierne
  3. Vend oksekød i og steg i 30 min
  4. Tilsæt ærterne
  5. Vend yoghurt i retten til sidst
  6. Smag retten til med salt og varm retten igennem

Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)

Kan serveres med bulgur eller parboiled ris samt grøntsager.
Server gerne en salat til, f.eks. rødkålsråkost med abrikoser og nødder eller rødbederåkost

Tips & idéer 

Garam masala er en krydderiblanding, der kan købes i de fleste større supermarkeder

Inspiration til andre retter med oksekød

Chili-chokoladegullasch og Kødsauce


Næringsindhold pr. portion

Energi 1602 kJ (383 Kcal)
Kulhydrater 15 g
Fedt 23 g
Protein 32 g  



Redaktør