Tilberedningstid 45 min
Sværhedsgrad Let
Opskriften er til 4 personer
Hvad skal du bruge?
2 spsk. jordnøddeolie
¼ spsk. hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg
2 løg
2 tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
1 tsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt chili
½ kg. hakket oksekød (max 10 % fedt)
Salt og peber
100 g ærter
2 dl yoghurt naturel
Sådan gør du
- Svits krydderierne i olien
- Tilsæt hvidløgspulver/det knuste hvidløg og det finthakkede løg og svits det med krydderierne
- Vend oksekød i og steg i 30 min
- Tilsæt ærterne
- Vend yoghurt i retten til sidst
- Smag retten til med salt og varm retten igennem
Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)
Kan serveres med bulgur eller parboiled ris samt grøntsager.
Server gerne en salat til, f.eks. rødkålsråkost med abrikoser og nødder eller
rødbederåkost
Tips & idéer
Garam masala er en krydderiblanding, der kan købes i de fleste større supermarkeder
Inspiration til andre retter med oksekød
Chili-chokoladegullasch og
Kødsauce
Næringsindhold pr. portion
Energi 1602 kJ (383 Kcal)
Kulhydrater 15 g
Fedt 23 g
Protein 32 g