Irsk stuvning

Tilberedningstid: ca. 2 timer og 30 min 
Sværhedsgrad: Middel

 

Hvad skal du bruge? 

½ kg lammekød fra kølle
¾ kg kartofler
4-5 gulerødder
3 løg
2 spsk. flydende margarine/rapsolie
½ l. vand
1 krydderbuket af persille, rosmarin og timian
8 hele peberkorn
Salt
Frisk bredbladet persille til pynt


Sådan gør du 

  1. Skær kødet i firkanter
  2. Skræl kartofler og gulerødder og pil løgene
  3. Skær grønsager og løg i skiver
  4. Kom fedtstof, vand, kød og grøntsager, krydderbuket og krydderier i en gryde
  5. Kog retten under låg ved svag varme i ca. 1½ time til kødet er mørt
  6. Pynt retten med grofthakket persille

Forslag til tilbehør

Fuldkornsbrød/rugbrød og evt. rødbederåkost

Inspiration til andre retter med lammekød 

Studenterkål

Næringsindhold pr. portion

Energi 1819 kJ (435 Kcal)
Kulhydrater 52 g
Fedt 13 g
Protein 31 g 


Redaktør