Irsk stuvning

Tilberedningstid: ca. 2 timer og 30 min 
Sværhedsgrad: Middel

 
Hvad skal du bruge? 
½ kg lammekød fra kølle
¾ kg kartofler
4-5 gulerødder
3 løg
2 spsk. flydende margarine/rapsolie
½ l. vand
1 krydderbuket af persille, rosmarin og timian
8 hele peberkorn
Salt

Frisk bredbladet persille til pynt

Sådan gør du 
1. Skær kødet i firkanter
2. Skræl kartofler og gulerødder og pil løgene
3. Skær grønsager og løg i skiver
4. Kom fedtstof, vand, kød og grøntsager, krydderbuket og krydderier i en gryde
5. Kog retten under låg ved svag varme i ca. 1½ time til kødet er mørt
6. Pynt retten med grofthakket persille

Forslag til tilbehør
Fuldkornsbrød/rugbrød og evt. rødbederåkost

Inspiration til andre retter med lammekød 

Studenterkål

Næringsindhold pr. portion
Energi 1819 kJ (435 Kcal)
Kulhydrater 52 g
Fedt 13 g
Protein 31 g 


Redaktør