Opskriften er til 4 personer.
Denne opskrift blev anvendt i programmet Sundhedsmagasinet, der blev vist på DR1 den 20. september 2016.
Det skal du bruge
500 g hakket svinekød (6-10 g fedt/ 100 g)
4 spsk. grahamsmel
Salt og peber
2 spsk. flydende margarine
50 g bacon i tynde skiver
1 spsk. rapsolie
2 små nye spidskål
1 bundt friske grønne asparges
Vand og salt til dampning
Sådan gør du
Krebinetter:
- Form kødet til 4 krebinetter som er ca. 1½ cm tykke
- Vend dem i grahamsmel og krydr med salt og peber
- Hæld margarinen på en stegepande og brun krebinetterne 1 minut på hver side
- Dæmp varmen og færdigsteg dem 4-6 minutter på hver side – pas på de ikke bliver for mørke
Bacon- Hæld 1 spsk. olie på en varm pande og steg baconskiverne sprøde
- Afkøl skiverne på køkkenrullepapir og hak eller smulder dem
Kål og asparges
- Fjern de yderste beskadigede blade på spidskålen
- Halver kålhovederne på langs, skyl dem og skær hver halvdel i 3 stykker som hænger sammen i stokken
- Skyl aspargeserne og knæk det nederste træede stykke af dem
- Hæld 3 dl. vand og ½ tsk. salt i en stor gryde og bring vandet i kog
- Læg kål og asparges i gryden og damp grøntsagerne under låg i 4-5 minutter
Servering
Arranger krebinetter, spidskål og asparges på et serveringsfad og drys hakket bacon over grøntsagerne. Server radisesalat og kogte kartofler eller koldhævede rugboller samt en kold fraichesovs til.