Mørbrad med linser og grønt


Tilberedningstid (50 min)
Sværhedsgrad Middel

Opskriften er til 4 personer

Hvad skal du bruge?

100 g tørrede linser
150 g bacon i tern
1-2 stk. squash (700 g)
2 peberfrugter (350 g)
1 glas sorte oliven uden sten (100 g)
1 glas kapers (60 g)
500 g svinemørbrad
2 spsk. honning
2 fed hvidløg
½ l bouillon (1 terning + ½ l vand)
2 spsk. persille
2 spsk. olivenolie
2 spsk. maizenamel
1 tsk. salt
Hvid peber

Sådan gør du

  1. Skyl linserne godt og kog dem i ca. 20 min.
  2. Steg bacon sprøde og læg dem på fedtsugende papir
  3. Skær peberfrugt og squash i tern
  4. Sautér linser, peberfrugt, squash, oliven, kapers og hvidløg halvdelen af olien i 4-5 minutter
  5. Tilsæt kaperslage, honning, bouillon og persille
  6. Lad det simre i 5 min.
  7. Tænd ovnen på 160 °C
  8. Skær mørbraden til bøffer og vend i maizenamel tilsat salt og peber
  9. Steg mørbradbøfferne i olie 2-3 min. på hver side
  10. Kom linsefyldet i et fad og læg mørbradbøfferne ovenpå
  11. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen i 10 min.
  12. Kom det sprøde bacon på

Forslag til tilbehør

Serveres  med kartoffelmos smagt til med chili og hvidløg

Næringsindhold pr. portion (uden tilbehør)

Energi 2350 kJ (562 Kcal)
Kulhydrater 43 g
Fedt 24 g
Protein 46 g
Redaktør