Studenterkål

Tilberedningstid: ca. 1 time
Sværhedsgrad: Middel

 

Retten er til 4 personer.

Hvad skal du bruge? 

½ kg hakket magert lammekød
2 løg
5 fed hvidløg
2-3 spsk. karry
¼ hvidkålshoved
2 store gulerødder
2½ dl parboiled ris
½ l bouillon
Salt og peber 

Sådan gør du 

  1. Svits det hakkede lammekød i lidt rapsolie med hakket løg og karry. Tilsæt de knuste fed hvidløg
  2. Snit hvidkålen og gulerødderne meget fint. (Benyt evt. blender/foodprocessor)
  3. Tilsæt hvidkål og gulerødder. Kog med kødet et par minutter
  4. Tilsæt peber.
  5. Tilsæt ris og bouillon. Kog retten i ca. 30 min
  6. Smag retten til med salt og evt. mere peber

Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)

Rødbederåkost

Tips & idéer

Lammekødet kan erstattes med oksekød.
Tilsæt evt. lidt sojasauce til retten.

Inspiration til andre retter med lammekød 

Irsk stuvning

Næringsindhold pr. portion

Energi 1581 kJ (378 Kcal)
Kulhydrater 46 g
Fedt 8 g
Protein 31 g


Redaktør