Studenterkål

Tilberedningstid: ca. 1 time
Sværhedsgrad: Middel

 

Retten er til 4 personer.

Hvad skal du bruge? 
½ kg hakket magert lammekød
2 løg
5 fed hvidløg
2-3 spsk. karry
¼ hvidkålshoved
2 store gulerødder
2½ dl parboiled ris
½ l bouillon
Salt og peber 

Sådan gør du 
1. Svits det hakkede lammekød i lidt rapsolie med hakket løg og karry. Tilsæt de knuste fed hvidløg
2. Snit hvidkålen og gulerødderne meget fint. (Benyt evt. blender/foodprocessor)
3. Tilsæt hvidkål og gulerødder. Kog med kødet et par minutter
4. Tilsæt peber.
5. Tilsæt ris og bouillon. Kog retten i ca. 30 min
6. Smag retten til med salt og evt. mere peber

Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)
Rødbederåkost

Tips & idéer

Lammekødet kan erstattes med oksekød.
Tilsæt evt. lidt sojasauce til retten.

Inspiration til andre retter med lammekød 
Irsk stuvning

Næringsberegning
Næringsindhold pr. portion
Energi 1581 kJ (378 Kcal)
Kulhydrater 46 g
Fedt 8 g
Protein 31 g 

Redaktør