Vintergryde

Tilberedningstid: ca. 40 min 
Sværhedsgrad: Let
 

Retten er til 4 personer

Hvad skal du bruge? 

2 spsk. rapsolie
2 fed hvidløg
Ca. 400 g svinekød
1 løg
4 gulerødder
3 porrer
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse koncentreret tomat
2 tsk. timian
1 bouillonterning
2 tsk. paprika
3-5 dl vand 


Sådan gør du 

  1. Pres hvidløget, steg det let i olien i en stor pande. Tilsæt og brun kødet, der er skåret i strimler
  2. Skræl og skær løget i skiver. Tilsæt løget til kød og hvidløg
  3. Skær gulerødderne i strimler og porrerne i skiver, og kom det i retten
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser
  5. Lad retten simre i ca. 15- 20 min.


Forslag til tilbehør (er ikke medregnet i næringsindholdet)

Fuldkornspasta, kartofler, brune eller parboiled ris. Server også gerne en salat til, f.eks. rødbedesalat med grønne linser

Svinekødet kan erstattes med lam, fjerkræ eller oksekød. Simretiden vil variere efter kødtypen.

Næringsindhold pr. portion

Energi 1314 kJ (314 Kcal)
Kulhydrater 28 g
Fedt 12 g
Protein 26 g

Redaktør